Μήνυμα Putin: Θετικό το momentum στην Ουκρανία!!! Το τελικό αποτέλεσμα της στρατιωτικής επιχείρησης θα είναι νικηφόρο.

Όλα εξελίσσονται βάσει του σχεδίου του υπουργείου Άμυνας και του Γενικού Επιτελείου, υπογράμμισε ο Ρώσος πρόεδρος

Ως θετική αποτιμά την πορεία της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin σε ένα πρώτο σχόλιο για την κατάληψη του Soledar και την περικύκλωση του Bakhmut.

Χωρίς να αναφερθεί σε λεπτομέρειες, ο Ρώσος πρόεδρος εξέφρασε τη βεβαιότητα, πως το τελικό αποτέλεσμα των εχθροπραξιών θα είναι νικηφόρο και αξιολόγησε θετικά το momentum της ειδικής επιχείρησης.

Σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Rossiya-1 ο αρχηγός του ρωσικού κράτους εξέφρασε την ελπίδα ότι οι Ρώσοι στρατιώτες θα ευχαριστήσουν και πάλι όλους με τα αποτελέσματα της προσπάθειάς τους.

«Το momentum είναι θετικό.

 Όλα εξελίσσονται βάσει του σχεδίου του υπουργείου Άμυνας και του Γενικού Επιτελείου.

Και ελπίζω ότι οι στρατιώτες μας θα μας ευχαριστήσουν για άλλη μια φορά με τα αποτελέσματα των προσπαθειών τους», σημείωσε ο Putin την Κυριακή (15/1/2023).

Επιτυγχάνονται οι στόχοι

Νωρίτερα την Κυριακή (15/1), το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι τα ρωσικά στρατεύματα εξαπέλυσαν πυραυλική επίθεση στο στρατιωτικό σύστημα διοίκησης και ελέγχου της Ουκρανίας και σε ενεργειακές εγκαταστάσεις στις 14 Ιανουαρίου 2023.

Όπως τονίστηκε από το υπουργείο, επλήγησαν με ακρίβεια οι επιλεχθείσες εγκαταστάσεις και οι στόχοι επιτεύχθηκαν.

Η Ρωσία ανακοίνωσε επίσης την ολοκλήρωση της επιχείρησης για την απελευθέρωση του Soledar το βράδυ της 12ης Ιανουαρίου 2023.

Η πόλη είναι σημαντική για τη συνέχιση μιας επιτυχημένης επίθεσης στην κατεύθυνση του Donetsk.

Σύμφωνα με τους Ρώσους, η απόκτηση του πλήρους ελέγχου αυτού του οικισμού θα καταστήσει δυνατή την αποκοπή των γραμμών ανεφοδιασμού των Ουκρανών στρατιωτών στο Bakhmut, τον αποκλεισμό και τη μεταφορά των εχθρικών στρατευμάτων από την περιοχή.

Θετική η πορεία της οικονομίας

Αναφερόμενος στην πορεία της ρωσικής οικονομίας ο Putin τη χαρακτήρισε θετική με τα αποτελέσματα να είναι καλύτερα του αναμενομένου.

Όπως σημείωσε οι οικονομικές δείκτες είναι καλύτεροι όχι μόνο από τις προβλέψεις των αντιπάλων της Ρωσίας, αλλά και από τις προσδοκίες της ηγεσίας της χώρας.

«Η κατάσταση στην οικονομία είναι σταθερή, επιπλέον, είναι πολύ καλύτερη από ό,τι προβλέψαμε όχι μόνο οι αντίπαλοί μας, αλλά ακόμη κι εμείς», είπε ο Ρώσος πρόεδρος!!!

«Σε γενικές γραμμές, η κατάστασή μας δεν είναι απλώς σταθερή, αλλά νομίζω, αρκετά ικανοποιητική!!!

Θα το θέσω έτσι», πρόσθεσε ο Putin.

Προσθέστε στους σελιδοδείκτες το μόνιμο σύνδεσμο.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.