Γιώργος Κύρτσος: Γιατί πρέπει να παραιτηθεί άμεσα ο Μ. Σχοινάς από την Κομισιόν.

Οι δηλώσεις «επιπέδου Καϊλή» για το Κατάρ δείχνουν ανικανότητα πολιτικής αξιολόγησης – Διεθνή ΜΜΕ «ψάχνουν» τα σκοτεινά σενάρια ενώ η φον ντερ Λάιεν σιωπά!!!

Κεραυνούς για τον ρόλο που έπαιξε ο Έλληνας Επίτροπος και αντιπρόεδρος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς τόσο στο σκάνδαλο του QatarGate όσο και για το σκάνδαλο των υποκλοπών εξαπέλυσε μιλώντας στο Kontra ο διαγραφείς από την ΝΔ ευρωβουλευτής Γιώργος Κύρτσος.

«Μας έκαναν μία ενημέρωση στην πολιτική ομάδα που ανήκω (σ.τ.σ. την νέα, του Renew Europe) όπου σύμφωνα με τις πληροφορίες τους το σκάνδαλο θα έχει εντυπωσιακή συνέχεια.

Θα υπάρξουν αποκαλύψεις, είμαστε στην αρχή των αποκαλύψεων», είπε ο κ. Κύρτσος.

Εκτίμησε ότι «πρέπει να υπάρχει ένα είδος “τροφοδότη λογαριασμού” των Καταριανών που να χρηματοδοτεί όλη την προσπάθειά τους.

Ήδη “ψάχνουν” δύο Βέλγους ευρωβουλευτές, τέσσερις βοηθούς ευρωβουλευτών που είναι Ιταλοί.

Είναι φανερό ότι αυτή η ομάδα που διαχειριζόταν την εικόνα του Κατάρ και έπαιρνε τα λεφτά είναι μεγαλύτερη και αμείβεται και σε βάθος χρόνου και με μεγαλύτερα ποσά».

Σχολιάζοντας τα δημοσιεύματα του Politico που βάζουν στο κάδρο και τον Έλληνα αντιπρόεδρο της Κομισιόν Μαργαρίτη Σχοινά, ο κ. Κύρτσος είπε ότι «εγώ έχω ζητήσει την παραίτηση του κ. Σχοινά.

Θεωρώ ότι πρέπει να παραιτηθεί γιατί είναι αντιπρόεδρος της Επιτροπής και Επίτροπος αρμόδιος για τον “ευρωπαϊκό τρόπο ζωής”, ο άνθρωπος που πρέπει να υπερασπίζεται το κράτος Δικαίου, τα δικαιώματα των εργαζόμενων, τις ελευθερίες μας, κτλ.» και παρέθεσε δύο καίριες περιπτώσεις -τουλάχιστον- αδράνειας: στις υποκλοπές δεν είπε τίποτα, μόνο ένα αρθράκι στην Καθημερινή που δεν έλεγε τίποτα.

Δεν παρενέβη για να προστατεύσει τον “ευρωπαϊκό τρόπο ζωής”.

Εκτός αν θεωρεί ότι ευρωπαϊκός τρόπος ζωής είναι να έχεις “κοριούς” και να σε χαρακτηρίζουν “κίνδυνο για την εθνική ασφάλεια” όπως εμένα, τον Ανδρουλάκη, κτλ στο θέμα του Κατάρ έκανε μία δήλωση επιπέδου Καϊλή, “τι ωραία τι καλά στο Κατάρ”.

Είναι δυνατόν, ο άνθρωπος που ήταν το δεξί χέρι του Γιούνκερ επί πέντε χρόνια ή και περισσότερο, ξέρει από διεθνή πολιτική, να δηλώνει περίπου ικανοποιημένος για τα εργασιακά δικαιώματα στο Κατάρ;

«Δεν πάω στο “σκοτεινό” σενάριο, το οποίο άρχισε ο διεθνής Τύπος.

Η La Repubblica το ξεκίνησε. Το έθεσαν στην Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν διάφοροι δημοσιογράφοι, δεν απάντησε.

Η μη απάντηση είναι σε βάρος του κ. Σχοινά γιατί είναι “ανοιχτή” σε σενάρια.

Πάω στο σενάριο που βλέπουμε:

Έναν Επίτροπο να μην μπορεί να κάνει πολιτική αξιολόγηση της κατάστασης.

Πώς θα πάει μπροστά η ΕΕ, με τέτοια μυαλά;» αναρωτήθηκε ο κ. Κύρτσος.

Προσθέστε στους σελιδοδείκτες το μόνιμο σύνδεσμο.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.