Πέντε ημέρες πριν ενδιάμεσες αμερικανικές εκλογές!!! Δημοσκοπήσεις δείχνουν πως οι Δημοκρατικοί οδεύουν προς την καταστροφή.

Πέντε μόλις ημέρες απομένουν για τις ενδιάμεσες εκλογές της 8ης Νοεμβρίου στις ΗΠΑ και οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι οι Ρεπουμπλικάνοι απολαμβάνουν ένα κύμα ενθουσιασμού των ψηφοφόρων της τελευταίας στιγμής που θα μπορούσε να τους οδηγήσει στη νίκη στη Γερουσία και τη Βουλή των Αντιπροσώπων.

Το ρεπουμπλικανικό κόμμα (GOP) είχε προβλεφθεί εδώ και μήνες ότι θα πάρει πίσω τη Βουλή, αλλά οι Δημοκρατικοί είχαν αρκετές ελπίδες όσον αφορά τη Γερουσία προκειμένου να αποφευχθεί μία εκ των προτέρων πλήρης ήττα. Από την Τετάρτη, ωστόσο, αυτό φαίνεται να έχει αλλάξει.

Η αυξανόμενη εγκληματικότητα στις ΗΠΑ και οι ανησυχίες για την κατάσταση της οικονομίας -συμπεριλαμβανομένου του πληθωρισμού- φαίνεται να έχουν κερδίσει ως κορυφαία ζητήματα όσον αφορά τους ψηφοφόρους.

Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν μια δυσαρέσκεια μεταξύ των Αμερικανών για το πώς οι Δημοκρατικοί χειρίζονται και τα δύο ζητήματα.

Αν και κανένα κόμμα δεν φαίνεται να έχει αποφασιστική πλειοψηφία στην εμπιστοσύνη του κοινού προκειμένου να σταματήσει η αύξηση του εγκλήματος και να διορθώσει την οικονομία, η συντριπτική πλειονότητα των ερευνών δείχνει ότι οι ψηφοφόροι προτιμούν το GOP να αναλάβει.

Οι Ρεπουμπλικάνοι αναμένεται τώρα να πάρουν τέσσερις επιπλέον έδρες στη Γερουσία, σύμφωνα με το RealClearPolitics, φτάνοντας σε αριθμό τους 54 βουλευτές έναντι 46 των Δημοκρατικών, συμπεριλαμβανομένων των δύο Ανεξάρτητων που συμμετέχουν στο κοινοβούλιο με την αριστερά.

Η τελευταία ανάλυση της ομάδας συγκέντρωσης δημοσκοπήσεων δείχνει ότι οι Ρεπουμπλικάνοι ανατρέπουν τις έδρες της Γερουσίας στη Νεβάδα, το Νιου Χάμσαϊρ, τη Τζόρτζια και την Αριζόνα.

Και οι τέσσερις πολιτείες έχουν δημοκρατικούς γερουσιαστές που αμφισβητούνται πλέον από υποψήφιους του GOP ολι οποίοι είναι ευθυγραμμισμένοι με τον Donald Trump. Οι Δημοκρατικοί δεν προβλέπεται να πάρουν έδρες, σύμφωνα με την ανάλυση.

Η Πενσυλβάνια, όπου οι Δημοκρατικοί ήλπιζαν να αναλάβουν τη θέση του αποχωρούντος γερουσιαστή του GOP, Pat Toomey, είδε τα ρεύματα να στρέφονται πρόσφατα εναντίον του προοδευτικού λαϊκιστή John Fetterman και υπέρ του γιατρού διασημοτήτων που υποστηρίζεται από τον Trump, Dr. Mehmet Oz.

Ο Fetterman, αντικυβερνήτης της πολιτείας, απολάμβανε ένα άνετο προβάδισμα στις δημοσκοπήσεις για μήνες προτού η μία και μοναδική αντιπαράθεση του εναντίον του Oz την περασμένη εβδομάδα έδειξε ότι ο Δημοκρατικός παλεύει ακόμα με τα όσα προβλήματα υγείας αντιμετωπίζει έπειτα από εγκεφαλικό επεισόδιο που υπέστη τον Μάιο.

Από την πλευρά της Βουλής, οι Ρεπουμπλικάνοι προβλέπεται να κερδίσουν 228 κούρσες, σε σύγκριση με 174 προβλεπόμενες νίκες των Δημοκρατικών.

Αυτό σημαίνει ότι ακόμα κι αν οι Δημοκρατικοί κερδίσουν και τις 33 μάχες ανατροπής, θα εξακολουθήσουν να υστερούν από το όριο των 218 που απαιτείται για μια κυβερνητική πλειοψηφία στην κάτω αίθουσα του Κογκρέσου.

Ωστόσο, είναι σύνηθες φαινόμενο το κόμμα του νυν Αμερικανού προέδρου να αντιμετωπίζει απώλειες στις ενδιάμεσες εκλογές.

Οι ψηφοφόροι εκφράζουν την απογοήτευσή τους για διάφορα θέματα στην κάλπη, τόσο εντός όσο και εκτός ελέγχου του Λευκού Οίκου.

Αλλά οι Δημοκρατικοί απολάμβαναν μια ώθηση το καλοκαίρι, αφού το Ανώτατο Δικαστήριο ανέτρεψε την ομοσπονδιακή προστασία για τις αμβλώσεις, ενώ ακολούθησε ένα κύμα ενθουσιασμού στη βάση τους όταν ο πρόεδρος Joe Biden ανακοίνωσε τη διαγραφή του φοιτητικού χρέους.

Αυτά τα άκρα έχουν έκτοτε διαλυθεί, σύμφωνα με μια νέα έρευνα του CNN.

Στη συγκεκριμένη δημοσκόπηση, το 51% των πιθανών ψηφοφόρων θα επέλεγε έναν Ρεπουμπλικανό σε ένα γενικό ψηφοδέλτιο του Κογκρέσου, ενώ το 47% Δημοκρατικό.

Η έρευνα διενεργήθηκε μεταξύ 26 και 31 Οκτωβρίου.

Τον Σεπτέμβριο, το 50% δήλωσε ότι θα ψήφιζε έναν Δημοκρατικό και το 47% τάχθηκε στο πλευρό του GOP.

Επιπλέον,το 75% των πιθανών ψηφοφόρων πιστεύει ότι η χώρα βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε ύφεση.

Και, λίγο περισσότεροι από τους μισούς πιθανούς και εγγεγραμμένους ψηφοφόρους είπαν ότι η οικονομία είναι το κορυφαίο ζήτημα για αυτούς στις κάλπες φέτος.

Προσθέστε στους σελιδοδείκτες το μόνιμο σύνδεσμο.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.