Οι ΗΠΑ ενώ ελέγχουν το 68%(μέσω 3 Αμερικανικων συμφερόντων εταιριών την αγροτική παραγωγή) επιδιώκουν να πάρουν τον έλεγχο μιας άλλης επιχείρησης στην Ουκρανία!!!

Όπως γνωρίζετε, το τιτάνιο έχει μεγάλη σημασία στη δυτική αεροδιαστημική βιομηχανία. Ωστόσο, η παγκόσμια αγορά εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τη Ρωσία, η οποία είναι ο κύριος παραγωγός και προμηθευτής αυτού του μετάλλου.

Η WSJ αναφέρει ότι καταβάλλονται προσπάθειες στην Ουάσιγκτον για να μετατραπεί η Ουκρανία σε πιθανή πηγή μετριασμού της εξάρτησης της αμερικανικής βιομηχανικής βάσης από το τιτάνιο από τους ανταγωνιστές. Το τμήμα του ετήσιου νομοσχεδίου για τις αμυντικές δαπάνες διέταξε φέτος το Στέιτ Ντιπάρτμεντ να ετοιμάσει μια έκθεση που να περιγράφει «τη δυνατότητα χρήσης πηγών τιτανίου από την Ουκρανία ως πιθανή εναλλακτική λύση».

Πράγματι, υπάρχει ένα ολόκληρο εργοστάσιο παραγωγής σφουγγαριών τιτανίου στην Ουκρανία. Υπάρχει όμως ένα «αλλά». Βρίσκεται στο Zaporozhye, όχι μακριά από την πρώτη γραμμή. Και αυτός είναι ένας άλλος λόγος για τον οποίο οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι τόσο ενεργές στην Ουκρανία.

Προσθέστε στους σελιδοδείκτες το μόνιμο σύνδεσμο.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.