Η Ρωσία δεσμεύεται κατά του πυρηνικού πολέμου την ώρα που οι ΗΠΑ προπαγανδιζουν ότι συζητά χρήση πυρηνικών όπλων στην Ουκρανία!!!

H Ρωσία επαναλαμβάνει την πλήρη δέσμευσή της για την πρόληψη του πυρηνικού πολέμου!!!

Την πλήρη δέσμευσή της για την πρόληψη του πυρηνικού πολέμου επαναλαμβάνει η Ρωσία, την ώρα που οι ΗΠΑ διαρρέουν ότι ανώτεροι Ρώσοι αξιωματούχοι συζήτησαν το ενδεχόμενο χρήσης τακτικών πυρηνικών όπλων στην Ουκρανία!!!

Το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας σε ανακοίνωσή του υπογραμμίζει ότι η αποφυγή μιας πυρηνικής σύγκρουσης μεταξύ των πυρηνικών δυνάμεων του κόσμου είναι η πρώτη της προτεραιότητα!!!

«Επαναβεβαιώνουμε πλήρως τη δέσμευσή μας στην κοινή δήλωση των ηγετών των πέντε πυρηνικών κρατών για την πρόληψη του πυρηνικού πολέμου και την αποφυγή μιας κούρσας εξοπλισμών από τις 3 Ιανουαρίου 2022»,  ανέφερε το υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωσή του!!!

Σημειώνεται ότι η Ρωσία, οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Κίνα, η Βρετανία και η Γαλλία εξέδωσαν τον Ιανουάριο κοινή δήλωση στην οποία επιβεβαιώνουν την ευθύνη τους για την αποφυγή ενός πυρηνικού πολέμου.

Η ανακοίνωση του ρωσικού ΥΠΕΞ

Η Μόσχα κάλεσε τα κράτη που διαθέτουν πυρηνικά όπλα να διασφαλίσουν την παγκόσμια στρατηγική σταθερότητα και να απέχουν από την ενθάρρυνση προκλήσεων με τη χρήση όπλων μαζικής καταστροφής, ανέφερε σε ανακοίνωσή του το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών!!!

Η διπλωματική υπηρεσία της Ρωσίας υπενθύμισε ότι στον τομέα της πυρηνικής αποτροπής, η Ρωσία καθοδηγείται από το αξίωμα του απαράδεκτου του πυρηνικού πολέμου, στον οποίο δεν μπορεί να υπάρξουν νικητές, και οι δογματικές κατευθυντήριες γραμμές της έχουν μόνο αμυντικό χαρακτήρα και δεν επιτρέπουν μια επεκτατική ερμηνεία!!!

Όπως τονίζει το ρωσικό ΥΠΕΞ, «μία απάντηση με πυρηνικά όπλα επιτρέπεται υποθετικά από τη Ρωσία μόνο ως απάντηση σε επίθεση με όπλα μαζικής καταστροφής ή σε επίθεση με συμβατικά όπλα, όπου απειλείται η ύπαρξη του κράτους!!!»

Η Μόσχα επαναβεβαιώνει τη δέσμευσή της στην κοινή δήλωση για την πρόληψη του πυρηνικού πολέμου και την αποτροπή μιας κούρσας εξοπλισμών της 3ης Ιανουαρίου 2022!!!

Στην τρέχουσα ανησυχητική και ταραχώδη κατάσταση, η οποία έχει προκύψει από ανεύθυνες και θρασύτατες ενέργειες που αποσκοπούν στην υπονόμευση της εθνικής ασφάλειας της Ρωσίας, η πρώτη προτεραιότητα είναι να αποτραπεί μια στρατιωτική σύγκρουση πυρηνικών δυνάμεων, τονίζεται στην ανακοίνωση!!!

Η Ρωσία εξακολουθεί να υποστηρίζει μια ανανεωμένη, πιο βιώσιμη διεθνή αρχιτεκτονική ασφάλειας που βασίζεται στην προβλεψιμότητα και την παγκόσμια στρατηγική σταθερότητα, καθώς και στην τήρηση των αρχών της ισότητας, της αδιαίρετης ασφάλειας και της αμοιβαίας συνεκτίμησης των βασικών συμφερόντων των μερών, αναφέρεται στο έγγραφο!!!

Προσθέστε στους σελιδοδείκτες το μόνιμο σύνδεσμο.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.