Ρωσία: Επίσημη καταγγελία στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για αμερικανικά εργαστήρια βιολογικών όπλων στην Ουκρανία!!!

Η Ρωσία υπέβαλε καταγγελία στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ

Επίσημη καταγγελία κατά της Ουάσιγκτον και του Κιέβου λόγω της αδυναμίας τους να συμμορφωθούν με τις υποχρεώσεις τους στο πλαίσιο των στρατιωτικοβιολογικών τους δραστηριοτήτων στην Ουκρανία υπέβαλε η Ρωσία, όπως προκύπτει από επιστολή του Μόνιμου Αντιπροσώπου της Ρωσίας στον ΟΗΕ Vasily Nebenzi προς τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ και την πρόεδρο του Συμβουλίου Ασφαλείας

«Σύμφωνα με το άρθρο 6 της Σύμβασης (Σύμβαση Βιολογικών Όπλων [BTWC. – Ed.], η Ρωσία αποστέλλει επίσημη καταγγελία στο Συμβούλιο Ασφαλείας, η οποία περιλαμβάνει όλα τα πιθανά στοιχεία που επιβεβαιώνουν την εγκυρότητά της και ζητά εκ νέου συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας στις 27 Οκτωβρίου 2022 για να εξετάσει ο ΟΗΕ το συνημμένο σχέδιο ψηφίσματος» αναφέρει η επιστολή.

Ο Nebenzia ζητά να ενημερωθούν αμέσως όλα τα μέλη του Συμβουλίου για αυτήν την πρωτοβουλία.

Η Μόσχα αναμένει ότι η Επιτροπή θα είναι σε θέση να διευκρινίσει όλες τις συνθήκες εκπλήρωσης από την Ουάσιγκτον και το Κίεβο των υποχρεώσεων που απορρέουν από το BTWC σχετικά με τις στρατιωτικές βιολογικές δραστηριότητες των ΗΠΑ στο έδαφος της Ουκρανίας.

Σύμφωνα με το σχέδιο ψηφίσματος, το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ «θα κληθεί να σχηματίσει μια επιτροπή αποτελούμενη από όλα τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας, προκειμένου να διερευνήσει τους ισχυρισμούς που παρουσιάζονται στη ρωσική καταγγελία κατά των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ουκρανίας σχετικά με τη συμμόρφωση με τις υποχρεώσεις που απορρέουν από τη Σύμβαση, στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων βιολογικών εργαστηρίων στα ουκρανικά εδάφη».

Το έγγραφο περιλαμβάνει επίσης την απαίτηση να υποβληθεί έκθεση με συστάσεις προς το Συμβούλιο Ασφαλείας έως τις 30 Νοεμβρίου 2022 και να ενημερωθούν οι χώρες που συμμετέχουν στην BTWC για τα αποτελέσματα της έρευνας στη Διάσκεψη Αναθεώρησης, που θα λάβει χώρα το διάστημα 28 Νοεμβρίου-16 Δεκεμβρίου στη Γενεύη.

Το άρθρο 6 της BTWC ορίζει ότι «κάθε κράτος μέρος της Σύμβασης που κρίνει ότι οποιοδήποτε άλλο κράτος μέρος ενεργεί κατά παράβαση των υποχρεώσεων που απορρέουν από τις διατάξεις της Σύμβασης μπορεί να υποβάλει καταγγελία στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ».

Νωρίτερα , ο αντιστράτηγος Igor Kirillov, επικεφαλής των Δυνάμεων Ακτινοχημικής και Βιολογικής Άμυνας των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων, δήλωσε ότι ένα δίκτυο περισσότερων από 30 βιολογικών εργαστηρίων έχει δημιουργηθεί στο έδαφος της Ουκρανίας, που εργάζονται προς το συμφέρον του Πενταγώνου!!!

Σύμφωνα με τον ίδιο, μετά την έναρξη της ρωσικής ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης, οι Ηνωμένες Πολιτείες αφαίρεσαν τα πάντα από την πρώην σοβιετική δημοκρατία για να συνεχίσουν το στρατιωτικό βιολογικό της πρόγραμμα αλλού.

Η Μόσχα, λόγω της στρατιωτικής βιολογικής δραστηριότητας των ΗΠΑ στην Ουκρανία, δεν αποκλείει την έναρξη ενός μηχανισμού διαβούλευσης στο πλαίσιο της BTWC, δήλωσε η επίσημη εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Maria Zakharova .

Ο Κινέζος συνάδελφός της Zhao Liqian, σχολιάζοντας πληροφορίες σχετικά με τα χρηματοδοτούμενα από τις ΗΠΑ βιολογικά εργαστήρια στην Ουκρανία, προέτρεψε την Ουάσιγκτον να διευκρινίσει τις δραστηριότητες βιολογικής στρατιωτικοποίησης στο εσωτερικό και στο εξωτερικό.

Προσθέστε στους σελιδοδείκτες το μόνιμο σύνδεσμο.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.