ΗΠΑ: Εκτός σύνδεσης ιστότοποι 14 αεροδρομίων!!! «Συνήθεις ύποπτοι» Ρώσοι χάκερ!!!

Οι υποψίες στρέφονται σε σκιώδη ομάδα φιλορώσων χάκερ που αυτοαποκαλείται “Killnet”!!!

Οι ιστότοποι μεγάλων αμερικανικών αεροδρομίων κατέρρευσαν σε μια προφανή συντονισμένη επίθεση «χακτιβιστών», που ευτυχώς, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, δεν επηρέασε την ασφάλεια των πτήσεων.

Οι υποψίες στρέφονται σε σκιώδη ομάδα φιλορώσων χάκερ που αυτοαποκαλείται Killnet. 

Ο τύπος της κυβερνοεπίθεσης που χρησιμοποιείται από το Killnet είναι γνωστός ως «κατανεμημένη άρνηση υπηρεσίας» (DDoS), κατά την οποία οι χάκερ πλημμυρίζουν διακομιστές υπολογιστών με ψεύτικη διαδικτυακή κίνηση για να τους αποσυνδέσουν.

Η ομάδα ανέλαβε την ευθύνη την περασμένη εβδομάδα για το μπλακάουτ ιστοσελίδων των κυβερνήσεων των ΗΠΑ, ενώ κατηγορείται για κυβερνοεπίθεση και στο αμερικανικό Κογκρέσο τον Ιούλιο αλλά  για κυβερνοεπιθέσεις σε οργανισμούς στη Λιθουανία, αφού η χώρα απέκλεισε την αποστολή αγαθών στον ρωσικό θύλακα του Καλίνινγκραντ τον Ιούνιο!!!

Προβλήματα αναφέρθηκαν στο διεθνές αεροδρόμιο Hartsfield-Jackson της Ατλάντα, ενώ η ιστοσελίδα του Διεθνούς Αεροδρομίου του Λος Άντζελες «διαταράχθηκε» και συνολικά 14 αερδρόμια ανέφεραν εκτός σύνδεσης ιστότοπους, συμπεριλαμβανομένου του ιστότοπου του Διεθνούς Αεροδρομίου O’Hare του Σικάγο.

Πηγή: CNN

Προσθέστε στους σελιδοδείκτες το μόνιμο σύνδεσμο.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.