Επειδή πολύς λόγος γίνεται για το “Διεθνές δίκαιο’ δείτε την ΑΛΗΘΕΙΑ!!!

Επειδή πολύς λόγος για το «διεθνές δίκαιο!!!»

Στις 12 Σεπτεμβρίου 1990 υπογράφηκε στη Μόσχα η Συνθήκη «για την τελική ρύθμιση της Γερμανίας».

Η Συνθήκη είναι γνωστή και ως «2 συν 4» από τον αριθμό των κρατών που την υπέγραψαν: Δυτική Γερμανία, Ανατολική Γερμανία, ΕΣΣΔ, ΗΠΑ, Αγγλία, Γαλλία.

Με τη Συνθήκη, οι τέσσερις Συμμαχικές χώρες του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου αναγνώρισαν το δικαίωμα της Γερμανίας να επανενωθεί ως ενιαίο, κυρίαρχο κράτος, αλλά με σαφείς περιορισμούς ως προς αυτή την κυριαρχία.

Μεταξύ αυτών των περιορισμών προβλέφθηκε ρητά ότι « καμία ξένη ένοπλη δύναμη, πυρηνικά όπλα ή φορείς πυρηνικών όπλων δεν θα σταθμεύουν στην πρώην Ανατολική Γερμανία».

Ο όρος τέθηκε από την τότε ΕΣΣΔ, ενώ πλήθος ντοκουμέντων που έγιναν γνωστά από τότε μέχρι σήμερα αποδεικνύουν ότι προκειμένου να συγκατατεθεί στην επανένωση της Γερμανίας, η ΕΣΣΔ έλαβε διαβεβαιώσεις ότι δεν επρόκειτο να επεκταθεί το ΝΑΤΟ πέραν των τότε ορίων του και πάντως όχι με την συμμετοχή των κρατών του πρώην Συμφώνου της Βαρσοβίας!!!

Έκτοτε το ΝΑΤΟ έχει κυριολεκτικά περικυκλώσει την Ρωσία!!!

Γι αυτή την επέκταση, ο «νομικός» αντίλογος στις δίκαιες διαμαρτυρίες της Ρωσίας ήταν ότι η μη επέκταση του ΝΑΤΟ δεν συμπεριελήφθη στο corpus της Συνθήκης «2 συν 4».

Πράγμα που είναι τυπικά σωστό, αλλά οφείλεται στην δυστυχή συγκυρία,για την ΕΣΣΔ ότι επικεφαλής στη Μόσχα ήταν τότε ο μοιραίος Γκορμπατσώφ.

Ωστόσο, το πνεύμα αυτης της Συνθήκης,που ήταν η διασφάλιση της νέας «παγκόσμιας τάξης» μετά τη λήξη του Ψυχρού Πολέμου ήταν ότι καμία τέτοια «τάξη» δεν μπορεί να είναι βιώσιμη αν η «Δύση» την χρησιμοποιήσει ως πρόσχημα για να «στραγγαλίσει» γεωπολιτικά την Ρωσία-χάρη άλλωστε στην οποία ηττήθηκε η ναζιστική Γερμανία.

Οι ΗΠΑ και τα τσιράκια τους έκαναν αυτό ακριβώς το αντίθετο, με τελευταία χρονικά αλλά σημαντικότερη στρατηγικά την μετατροπή της Ουκρανίας σε «γραμμή αντιπαράθεσης» του ΝΑΤΟ με την Ρωσία ήδη από το 2014.

Η δε Ουκρανία έκανε «κουρελόχαρτο» την Συμφωνία του Μινσκ που προέβλεπε ειδικό καθεστώς αυτονομίας (ουσιαστικά αυτοκυβέρνησης) στο Ντονμπάς που ο πληθυσμός του είναι σχεδόν αμιγώς ρωσικός, με τις ΗΠΑ να εξοπλίζουν ήδη από το 2014 τις παραστρατιωτικές-ναζιστικές συμμορίες που δολοφόνησαν πάνω από 16 χιλιάδες ανθρώπους μέχρι το 2022, με την «πολιτισμένη Δύση» να κάνει την «πάπια!!!»

Όποιος θέλει να μιλά με τη φωνή του «διεθνούς δικαίου» θα πρέπει να λέει την αλήθεια ΟΛΌΚΛΗΡΗ και ΟΧΙ αυτή που τον ΒΟΛΕΥΕΙ !!!

 

Προσθέστε στους σελιδοδείκτες το μόνιμο σύνδεσμο.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.