Τέλος το ρωσικό πετρέλαιο σε χώρες που επιβάλλουν πλαφόν στις τιμές!!!

Η Ρωσία θα σταματήσει να προμηθεύει πετρέλαιο και πετρελαιοειδή σε χώρες που επιβάλλουν ανώτατο όριο τιμών στο ρωσικό πετρέλαιο, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο αναπληρωτής πρωθυπουργός Αλεξάντερ Νόβακ[email protected]

Η θέσπιση ενός τέτοιου ορίου για να μην αυξηθούν οι τιμές του πετρελαίου και να περιοριστούν τα έσοδα της Ρωσίας συζητείται στον κόσμο με την υποκίνηση των ΗΠΑ.

Όσον αφορά το πλαφόν τιμών: «εάν το θεσπίσουν, εμείς απλώς δεν θα προμηθεύσουμε το πετρέλαιο και τα πετρελαιοειδή μας σε τέτοιες εταιρείες ή χώρες που θα θεσπίσουν περιορισμούς, διότι δεν θα εργαστούμε σε συνθήκες μη αγοράς», δήλωσε ο Νόβακ.

Στα μέσα Ιουλίου, μια τέτοια δυνατότητα επετράπη από την πρόεδρο της Τράπεζας της Ρωσίας Ελβίρα Ναμπιούλινα.

Ο Νόβακ σημείωσε επίσης ότι δεν είχε ακούσει την άποψη ότι η Ινδία και η Κίνα θα μπορούσαν να ενταχθούν στο εμπάργκο για τις αγορές ρωσικού πετρελαίου.

Σχολιάζοντας την άποψη της Ουάσινγκτον ότι ένα ανώτατο όριο τιμών θα μείωνε τις παγκόσμιες τιμές του πετρελαίου, ο Νόβακ τόνισε ότι η εισαγωγή αυτού του μηχανισμού θα «κατέστρεφε εντελώς την αγορά».

«Κατά τη γνώμη μου, αυτό είναι εντελώς παράλογο (σ.σ. η εισαγωγή ανώτατου ορίου τιμών).

Η παρέμβαση στους μηχανισμούς της αγοράς μιας τόσο κρίσιμης βιομηχανίας όπως το πετρέλαιο, η οποία είναι ζωτικής σημασίας για τη διασφάλιση της ενεργειακής ασφάλειας σε όλο τον κόσμο, τέτοιες προσπάθειες θα οδηγήσουν μόνο στην αποσταθεροποίηση της πετρελαϊκής βιομηχανίας, της αγοράς πετρελαίου.

Οι ίδιοι καταναλωτές, Ευρωπαίοι, Αμερικανοί, που πληρώνουν ήδη σήμερα υψηλές τιμές, θα πληρώσουν γι’ αυτό εξ αρχής», δήλωσε ο Νόβακ!!!

«Δεν έχουμε ακούσει ούτε μία θετική απάντηση από τους παραγωγούς πετρελαίου που συμμετέχουν στην αγορά σε αυτόν τον παραλογισμό, ο οποίος συζητείται από όλους», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

Σχολιάζοντας το γεγονός ότι τον Δεκέμβριο θα τεθούν σε ισχύ οι κυρώσεις της ΕΕ για τις αγορές ρωσικού πετρελαίου, ο Νόβακ δήλωσε ότι οι ρωσικές εταιρείες «γνωρίζουν για τον Δεκέμβριο, προετοιμάζονται γι’ αυτόν!!!»

Προσθέστε στους σελιδοδείκτες το μόνιμο σύνδεσμο.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.