Η Δύση τραβά το σκοινί στην Ουκρανία!!! Εξετάζει να εξοπλίσει με μαχητικά και αντιαεροπορικά το Κίεβο!!! Προειδοποιεί η Μόσχα!!!(χάρτες)

Οι Ουκρανοί έχουν να δώσουν μια σκληρή μάχη, τίποτα δεν έχει αλλάξει επί της ουσίας στο στρατιωτικό μέτωπο αναφέρουν οι ΗΠΑ.

Ένα ακόμα βήμα πιο βαθιά στην ουκρανική κρίση που κανείς δεν γνωρίζει τι είδους αντιδράσεις μπορεί να πυροδοτήσει από τη Μόσχα και που μπορεί να οδηγήσει τη ρωσική-ουκρανική διένεξη, φαίνεται να είναι έτοιμη να κάνει η Δύση, καθώς οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοι τους εξετάζουν να εξοπλίσουν σε μεσοπρόθεσμη και μακροπρόθεσμη βάση, ακόμα και με μαχητικά αεροσκάφη και αντιαεροπορικά συστήματα το Κίεβο!!!

Σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times, το οποίο επικαλείται έναν υψηλόβαθμο Αμερικάνο αξιωματούχο, «η Ουάσινγκτον και οι σύμμαχοι της συζητούν για τις μακροπρόθεσμες ανάγκες της Ουκρανίας όσον αφορά τη στρατιωτική σύγκρουση με τη Ρωσία, όπως για παράδειγμα η αντιαεροπορική της προστασία, καθώς και το πόσο αποδεκτό θα ήταν να προμηθεύσουν το Κίεβο με μαχητικά αεροσκάφη τόσο μεσοπρόθεσμα όσο και μακροπρόθεσμα».

Μέχρι πρότινος η Δύση στο σύνολο της απέφευγε να δώσει στο Κίεβο τέτοιου είδους οπλικά συστήματα, καθώς δεν ήθελε η παρέμβαση της να έχει τόσο καθοριστικό ρόλο στην πολεμική σύρραξη με τη Ρωσία, η οποία άλλωστε έχει από την πρώτη στιγμή προειδοποιήσει πως μια ευρύτερη εμπλοκή των ΗΠΑ και της Δύσης μπορεί να οδηγήσει σε μια παγκόσμια σύγκρουση.

Οι Ουκρανοί έχουν να δώσουν σκληρή μάχη

Κληθείς να σχολιάσει την αντεπίθεση του ουκρανικού στρατού, ο Αμερικάνος αξιωματούχος υποστηρίζει πως το Κίεβο παρά τις όποιες επιτυχίες του, έχει να δώσει μια ακόμα πολύ σκληρή μάχη, καθώς οι εξελίξεις στο μέτωπο παραμένουν σε μεγάλο βαθμό αμετάβλητες.

«Θα συνεχίσουμε να επικεντρώνουμε την προσοχή μας στο να εργαζόμαστε στενά με τους Ουκρανούς και με τη διεθνή κοινότητα για να τους παράσχουμε τη βοήθεια που χρειάζονται» αναφέρει αξιωματούχος του Πενταγώνου υπό καθεστώς ανωνυμίας, τη στιγμή που το Κίεβο αναφέρει πως έχει ανακαταλάβει εδάφη έκτασης 6.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων στης περιοχή του Kharkiv, στα ανατολικά της Ουκρανίας.

Επιχείρηση προσγείωσης

Πάντως, οι ΗΠΑ επιχειρούν να προσγειώσουν τους Ουκρανούς.
«Οι ουκρανικές δυνάμεις έκαναν σημαντική πρόοδο στην αντεπίθεση τους, και ιδιαίτερα στα βορειοανατολικά της χώρας, αλλά είναι πολύ νωρίς ακόμα για να εκτιμήσεις κανείς που πηγαίνει όλο αυτό» υπογράμμισε ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ, Anthony Blinken, υποστηρίζοντας πως η Ρωσία εξακολουθεί να διαθέτει πολλούς πόρους στη μάχη της Ουκρανίας.

Όπως είπε ο Αμερικάνος ΥΠΕΞ, οι Ρώσοι διατηρούν σημαντικές δυνάμεις στην Ουκρανία, καθώς και μεγάλα αποθέματα οπλισμού και στρατιωτικού εξοπλισμού.

Το θέμα των μαχητικών

Ωστόσο, τα θετικά για την Ουκρανία νέα από την αντεπίθεση τους, έχει φέρει πολλούς αναλυτές να υποστηρίζουν πως η Δύση πρέπει να προμηθεύσει με μια πιο ισχυρή βοήθεια το Κίεβο.
Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται η προμήθεια αντιαεροπορικών συστημάτων και μαχητικών αεροσκαφών.

Υπενθυμίζεται πως το θέμα παροχής μαχητικών αεροσκαφών στην Ουκρανία είχε επανέλθει στη δημοσιότητα, όταν ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Colin Cole είχε αναφέρει πως εξετάζεται το ζήτημα αυτό, αλλά δεν έχουν ληφθεί ακόμα αποφάσεις, επισημαίνοντας πως το κύριο μέλημα ήταν οι Ουκρανοί να μπορούν να πετούν τα διαθέσιμα μαχητικά τους.

Μάλιστα, ο Yuriy Sak, σύμβουλος του υπουργείου Άμυνας της Ουκρανίας ανέφερε πως το Κίεβο δεν θέλει να λάβει τα παλιά αμερικανικά επιθετικά μαχητικά A-10 Warthog και ότι αντιθέτως, θα προτιμούσε πιο σύγχρονα αεροσκάφη όπως π.χ. τα F-16.

Volodin (Ρωσία) προς ΗΠΑ: Μην αυταπατάστε!!!

Θα υποστείτε τις συνέπειες από τη στήριξη στο ναζιστικό Κίεβο!!!

Σαφές μήνυμα στις ΗΠΑ να μην τρέφουν αυταπάτες καθώς θα υποστούν τις συνέπειες από την πολιτική στήριξης τους στο «ναζιστικό Κίεβο» έστειλε ο πρόεδρος της ρωσικής Δούμας, Vyacheslav Volodin, σε μια χρονικά δύσκολη χρονική συγκυρία για τη Ρωσία, η οποία βλέπει τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις να κερδίζουν λίγα εδάφη κυρίως στα ανατολικά της χώρας στο πλαίσιο της αντεπίθεσης που έχουν εξαπολύσει από τις αρχές Σεπτεμβρίου.

«Η Ουάσινγκτον κάνει θλιβερό λάθος εάν πιστεύει ότι δεν θα επηρεαστεί από την πολιτική της που στηρίζει «τη μάχη μέχρι τον τελευταίο Ουκρανό» αναφέρει σε μήνυμά του στο Telegram o Volodin, όπως μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Τι έκαναν οι ΗΠΑ για το Donbass;

Ο Volodin επιτέθηκε στο Λευκό Οίκο για την απόφαση του να καταδικάσει τα αεροπορικά πλήγματα της Ρωσίας σε βασικές υποδομές της Ουκρανίας και διερωτήθηκε για το εάν ποτέ οι ΗΠΑ έκαναν το παραμικρό για να αποτρέψουν το βομβαρδισμό των φιλήσυχων κατοίκων του Donbass, εκεί που όπως είπε, «για περισσότερα από 8 χρόνια οι κάτοικοι ζούσαν με τον φόβο, χωρίς νερό και ηλεκτρικό ρεύμα!!!»

Στηρίζουν το ναζιστικό Κίεβο

Αντιθέτως όπως είπε ο Volodin, οι Αμερικάνοι εξακολουθούν να υποστηρίζουν το «ναζιστικό Κίεβο», εξοπλίζοντας το διαρκώς με όπλα και υποκινώντας το «να διαπράξει περισσότερα εγκλήματα».

Σημειώνεται πως οι ΗΠΑ είναι η χώρα που έχει προσφέρει τη μεγαλύτερη στρατιωτική και οικονομική στήριξη στην Ουκρανία, ενώ δημοσιεύματα αφήνουν να εννοηθεί πως πίσω από την επιτυχημένη ουκρανική αντεπίθεση στα ανατολικά και νότια της χώρας, είναι η συνδρομή των Αμερικανών.

Θα επιτύχουμε όλους τους στόχους

Πάντως και παρά την ουκρανική αντεπίθεση και τις δηλώσεις Ουκρανών αξιωματούχων – ανάμεσα τους και του προέδρου Volodymyr Zelensky – ότι τα τελευταία 24ωρα έχουν καταφέρει να εκδιώξουν, κυρίως από την περιοχή του Kharkiv, τις ρωσικές δυνάμεις και να ανακτήσουν εδάφη 6.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων, ο Volodin υποστηρίζει ότι όλοι οι στόχοι που έχουν τεθεί στο πλαίσιο της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία θα επιτευχθούν!!!

«Το καθεστώς του Κιέβου θα από-ναζιστικοποιηθεί και η στρατιωτική βοήθεια της Δύσης θα καταστραφεί» υπογράμμισε ο Volodin!!!

Προσθέστε στους σελιδοδείκτες το μόνιμο σύνδεσμο.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.