«Γειώνει» τον Zelensky ο Stoltenberg: Πρέπει να συμφωνήσουν και οι 30 σύμμαχοι για την ένταξη της Ουκρανίας στο NATO!!!

Ο κ. Stoltenberg υπογράμμισε ωστόσο ότι το ΝΑΤΟ δεν είναι εμπλεκόμενο μέρος σε αυτόν τον πόλεμο

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε (30/09/2022) ο Γενικός Γραμματέας του NATO, Stoltenberg μετά το επείγον αίτημα του Ουκρανού προέδρου Zelensky για ταχεία ένταξη στη Συμμαχία αλλά ουσιαστικά… είπε τα αυτονόητα που ισχύουν στο καθεστώς του ΝΑΤΟ, αδειάζοντας εν μέρει τον Zelensky.

«Είμαστε στην πιο επικίνδυνη κλιμάκωση του πολέμου !!!

Δεν αναγνωρίζουμε την παράνομη προσάρτηση των περιοχών Donetsk, Luhansk, Kherson, Zaporizhia στη Ρωσία» είπε χαρακτηριστικά ο ίδιος μετά τις ανακοινώσεις Putin για την προσάρτηση των προαναφερθέντων περιοχών.

Ωστόσο, όπως ξεκαθάρισε για ακόμη φορά ο Γενικός Γραμματέας για το ζήτημα και την αποδοχή του αιτήματος Zelensky  θα πρέπει να συμφωνήσουν και οι 30 σύμμαχοι που αποτελούν το ΝΑΤΟ για την ένταξη της Ουκρανίας».

Ο κ. Stoltenberg υπογράμμισε πάντως ότι το ΝΑΤΟ δεν είναι εμπλεκόμενο μέρος σε αυτόν τον πόλεμο.  

Αναφορικά με το ενδεχόμενο ενός πυρηνικού πολέμου ο ίδιος δήλωσε:

«Οι πυρηνικές απειλές του προέδρου Putin είναι επικίνδυνες, η Ρωσία πρέπει να καταλάβει πως ουδείς δεν μπορεί να επικρατήσει μιας τέτοιας επίθεσης/ σύγκρουσης»

Είμαστε στο πλευρό της Ουκρανίας, θα αυξήσουμε την στήριξη μας όπως κάνει και η Αμερική εν συνόλω.

Ένα απολυταρχικό καθεστώς δεν μπορεί να κερδίσει τον κόσμο»

Ο ίδιος ξεκαθάρισε όμως παράλληλα ότι «η Ουκρανία έχει δικαίωμα να επιχειρήσει να ανακαταλάβει τα υπό ρωσική κατοχή εδάφη που η Μόσχα μονομερώς προσάρτησε».

Να σημειωθεί πως το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας και Άμυνας της Ουκρανίας συνεδρίασε σήμερα 30/9 για να συζητήσει τα μέτρα που έλαβε ο Ρώσος πρόεδρος Putin για την ανακήρυξη της προσάρτησης από τη Μόσχα ενός τμήματος του ουκρανικού εδάφους.

«Συζητήθηκαν τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για τη διασφάλιση της συλλογικής ασφάλειας του ευρωατλαντικού χώρου και της Ουκρανίας», ανέφερε ο επίσημος ιστότοπος του Ουκρανού προέδρου.

Στην ανακοίνωση τονίζεται πως τα μέτρα αυτά θα πρέπει να περιλαμβάνουν την εφαρμογή μιας στρατηγικής πυρηνικής αποτροπής κατά της Ρωσίας από τους συμμάχους της Ουκρανίας.

Στην ομιλία του με βίντεο, ο Zelenksy κατηγόρησε τη Ρωσία ότι ξαναγράφει με θρασύτητα την ιστορία και επανασχεδιάζει τα σύνορα «χρησιμοποιώντας δολοφονίες, εκβιασμούς, κακομεταχείριση και ψέματα», κάτι που είπε ότι το Κίεβο δεν θα επέτρεπε.

Είπε, ωστόσο, ότι η Ουκρανία παραμένει προσηλωμένη στην ιδέα της συνύπαρξης με τη Ρωσία «υπό ίσους, έντιμους, αξιοπρεπείς και δίκαιους όρους» αλλά πρόσθεσε ότι «προφανώς, με αυτόν τον Ρώσο πρόεδρο, είναι αδύνατο».

«Ο Putin δεν ξέρει τι είναι αξιοπρέπεια και ειλικρίνεια.

Ως εκ τούτου, είμαστε έτοιμοι για διάλογο με τη Ρωσία, αλλά με έναν άλλο πρόεδρο της Ρωσίας», είπε ο Zelenksy!!!

 

Προσθέστε στους σελιδοδείκτες το μόνιμο σύνδεσμο.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.