Παραδοχή-σοκ Habeck (Γερμανία): Οι τιμές ενέργειας θα είναι ένα κλάσμα αυτών που θα δούμε τον χειμώνα!!!

Σε μια αμφιλεγόμενη απόφαση, η Γερμανία μόλις ανακοίνωσε ότι θα κλείσει τους 3 τελευταίους εναπομείναντες πυρηνικούς αντιδραστήρες της αυτό το χειμώνα!!!

Οδεύουμε σε τέτοια αύξηση τιμών της ενέργειας τον χειμώνα, που οι τρέχουσες τιμές θα είναι μικρές σε σχέση με αυτό που θα δούμε!!!

Σε αυτή τη παραδοχή – σοκ προχώρησε ο υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας, Robert Habeck, τονίζοντας ότι η Ευρώπη σύντομα οδεύει προς μια ενεργειακή κρίση που θα δούμε “τρελές τιμές ηλεκτρικής ενέργειας”.

Ωστόσο, σε μια αμφιλεγόμενη απόφαση, η Γερμανία μόλις ανακοίνωσε ότι θα κλείσει τους 3 τελευταίους εναπομείναντες πυρηνικούς αντιδραστήρες της αυτό το χειμώνα.

Δύσκολος ο χειμώνας

Ο ίδιος ο Habeck είχε προχωρήσει στην εκτίμηση ότι η Γερμανία θα βρεθεί αντιμέτωπη με έναν πολύ δύσκολο χειμώνα λόγω της ενεργειακής κρίσης.

Σε δηλώσεις του προ διημέρου, ο Γερμανός υπουργός Οικονομίας προειδοποίησε τους Γερμανούς πολίτες για έναν πολύ δύσκολο ενεργειακά χειμώνα, καθώς εκτίμησε ότι ο πρόεδρος της Ρωσίας, Vladimir Putin θα μειώσει περαιτέρω τις παραδόσεις φυσικού αερίου προς την Ευρώπη.

Ωστόσο, εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι υπάρχουν καλές πιθανότητες έτσι ώστε να μην χρειαστεί να ληφθούν έκτακτα μέτρα για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια των χειμερινών μηνών.

Αναθεώρηση του έκτακτου «τέλους φυσικού αερίου»

Αλλαγές στο έκτακτο «τέλος φυσικού αερίου» ζητούν το Σοσιαλδημκρατικό Κόμμα (SPD) και οι Φιλελεύθεροι (FDP), υποχρεώνοντας τον υπουργό Οικονομίας Robert Habeck (Πράσινοι) να προαναγγείλει αναθεώρηση του μέτρου, το οποίο είχε ως στόχο τη διάσωση των παρόχων ενέργειας, οι οποίοι προμηθεύονται πλέον πολύ ακριβότερα το προϊόν τους.

«Στο τέλος, τον λόγο έχει η Βουλή – και θα τον χρησιμοποιήσει», προειδοποίησε χθες το βράδυ η αρχηγός του SPD Σάσκια Έσκεν, επισημαίνοντας ότι δεν έχουν ανάγκη διάσωσης όλες οι εταιρίες παροχής ενέργειας.

«Όσες είναι οικονομικά υγιείς, δεν επιτρέπεται να επωφεληθούν από το σχεδιαζόμενο τέλος», δήλωσε η Έσκεν.

Από την πλευρά του FDP, ο αρχηγός του και υπουργός Οικονομικών Κρίστιαν Λίντνερ, μιλώντας στο δεύτερο κανάλι της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ZDF, ζήτησε «περισσότερο στοχευμένα» μέτρα, τονίζοντας ότι «ένα μέτρο αλληλεγγύης δεν πρέπει να χρησιμεύσει προκειμένου κάποιες εταιρίες απλώς να διατηρήσουν τις επιδόσεις τους και να αποκομίσουν επιπλέον κέρδη».

Σημείωσε μάλιστα με νόημα ότι το θέμα χειρίζεται ο Χάμπεκ, ο οποίος «θα πρέπει τώρα να το δει πιο προσεκτικά ώστε να ωφεληθούν οι καταναλωτές».

Ο υπουργός Οικονομίας ζήτησε, έπειτα από τις αντιδράσεις, να επανεξεταστεί η ομάδα των δώδεκα εταιριών που θα ευνοείτο από το έκτακτο τέλος ύψους 2,419 σεντ/kWh, το οποίο επρόκειτο να επιβληθεί από την 1η Οκτωβρίου, μετακυλίοντας το 90% του αυξημένου κόστους αγοράς ενέργειας στους καταναλωτές, προκειμένου να μην καταρρεύσουν οι πάροχοι.

«Οι επωφελούμενες εταιρίες θα πρέπει να περιοριστούν όσο το δυνατόν περισσότερο», δήλωσε σήμερα ο Robert Habeck, μιλώντας σε επιχειρηματίες.

«Έχουμε ένα πολιτικό πρόβλημα που μου έχει χαλάσει τη διάθεση τις τελευταίες 48 ώρες», δήλωσε ο υπουργός και έκανε λόγο για «δικαιολογημένη αξίωση» εκ μέρους των εταίρων του στον κυβερνητικό συνασπισμό.

Υποστήριξε πάντως ότι το έκτακτο τέλος φυσικού αερίου ήταν σωστή απόφαση, αλλά παραδέχθηκε ότι «δεν είναι ηθικά σωστό όσοι έχουν κερδίσει πολλά χρήματα να ζητούν από τους καταναλωτές επιπλέον βοήθεια» και ανέφερε ότι αν το μέτρο δεν είναι σωστά δομημένο, θα υπάρξουν προσφυγές και πιθανότατα θα καταρρεύσει στο σύνολό του, οδηγώντας πολλές εταιρίες σε χρεοκοπία, με σοβαρές συνέπειες για τους πελάτες τους.

ΜΑΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΓΙΑ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΟΔΥΝΗΡΕΣ ΚΑΤΑΣΤΆΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΛΑΟΙ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΑΠΟΣΒΟΛΩΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΑΜΗΧΑΝΟΙ,ΔΥΣΤΥΧΩΣ,ΑΝΤΙ ΝΑ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΤΗ ΜΗ ΚΑΤΑΒΑΡΑΘΡΩΣΗ ΤΟΥ ΒΙΟΤΙΚΟΎ ΤΟΥΣ ΕΠΙΠΈΔΟΥ!!!

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΎΜΕ ΩΣ ΠΡΟΒΑΤΑ ΕΠΙ ΣΦΑΓΗΝ!!!

Προσθέστε στους σελιδοδείκτες το μόνιμο σύνδεσμο.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.