Πάνω από το 40% των Αμερικανών «βλέπει» εμφύλιο στις ΗΠΑ!!!

Πιθανό θεωρεί μια μεγάλη μερίδα πολιτών το ενδεχόμενο να ξεσπάσει πολεμική σύγκρουση στο εσωτερικό της χώρας στην επόμενη δεκαετία, σύμφωνα με έρευνα κοινής γνώμης.

Ανησυχία προκαλούν τα ευρήματα μελέτης του YouGov και του Economist, η οποία καταγράφει ότι περισσότεροι από τα δύο πέμπτα των Αμερικανών πιστεύουν ότι ένας εμφύλιος πόλεμος είναι πιθανός στη χώρα τα επόμενα δέκα χρόνια!!!

Τα ποσοστά αυτά, μάλιστα, αυξάνονται σημαντικά ανάμεσα στους πολίτες που αυτοπροσδιορίζονται ως «σκληροί Ρεπουμπλικάνοι».

Η έρευνα διεξήχθη σε μια εκρηκτική περίοδο κατά την οποία υποστηρικτές του Τραμπ επιστρέφουν στην ακραία ρητορική.

Το βράδυ της Κυριακής ο γερουσιαστής της Νότιας Καρολίνας, Λίντσεϊ Γκράχαμ προειδοποίησε ότι θα υπάρξει εξέγερση στους δρόμους σε περίπτωση που ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ βρεθεί αντιμέτωπος με τη Δικαιοσύνη για παρακράτηση απόρρητων εγγράφων, μετά τις αποκαλύψεις του FBI για τη βίλα Τραμπ.

Χθες, άλλωστε, η Μέρι ΜακΚόρτν, πρώην αντεισαγγελέας είπε στο CNN ότι είναι εξαιρετικά ανεύθυνο για έναν εκλεγμένο αντιπρόσωπο να προβαίνει σε κεκαλυμμένες απειλές για βία, επειδή οι Αρχές κάνουν τη δουλειά τους.

Προειδοποίησε, άλλωστε, ότι ο Τραμπ και οι σύμμαχοί του γνωρίζουν ότι οι πολίτες ακούνε και μπορούν να κινητοποιηθούν για να δράσουν αναλόγως, όπως φάνηκε και από την εισβολή στο Καπιτώλιο.

Σημειώνεται ότι με την επίθεση της 6ης Ιανουαρίου 2021 σχετίζονται εννέα θάνατοι, ανάμεσά τους και αυτοκτονίες αστυνομικών.

Οι περισσότεροι ειδικοί εκτιμούν ότι η πιθανότητα ενός μεγάλης κλίμακας εμφυλίου πολέμου είναι απίθανη, όμως αρκετοί φοβούνται ότι ο διχασμός και η ακραία πολιτική βία μπορεί να εκτιναχθούν κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας Ρεπουμπλικάνων υποψηφίων για τις εκλογές του Νοέμβρη.

Στη δημοσκόπηση το 65% των ερωτηθέντων λέει ότι η πολιτική βία έχει αυξηθεί από τις αρχές του 2021 και το 62% πιστεύουν ότι η πολιτική βία θα αυξηθεί τα επόμενα χρόνια!!!

Στην επίμαχη ερώτηση για το εάν υπάρχει πιθανότητα εμφυλίου πολέμου στα επόμενα 10 χρόνια, το 42% των ερωτηθέντων απαντά θετικά, ενώ στους Ρεπουμπλικάνους το ποσοστό ανεβαίνει στο 54%!!!

Προσθέστε στους σελιδοδείκτες το μόνιμο σύνδεσμο.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.