“Μαντάρα” τα έκανε ο Μπάιντεν στην Σαουδική Αραβία: Άνοιγμα των Αράβων στο Ιράν!!!

Η απαξιωτική υποδοχή και η εξέλιξη – σοκ!!!

Πήγε για μαλλί και βγήκε κουρεμένος ο Μπάιντεν στην Σαουδική Αραβία, αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά πως είναι απολύτως ανίκανος να διαχειριστεί τις διεθνείς σχέσεις της χώρας του!!!

Το πως θα διαμορφωνόταν το κλίμα, φάνηκε από την πρώτη στιγμή, από την απολύτως απαξιωτική υποδοχή που επιφύλαξαν οι Σαουδάραβες στον Μπάιντεν, η οποία δεν είχε καμία σχέση με την αντίστοιχη που είχαν κάνει τον τέως πρόεδρο Τραμπ και πολύ περισσότερο στον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Η συνέχεια ήταν απλά σοκαριστική!!!

Εκεί που ο Μπάιντεν ήθελε να δημιουργήσει ένα συνασπισμό κατά του Ιράν με την Σαουδική Αραβία να συμμαχεί ακόμα και με το Ισραήλ προκειμένου να αναχαιτιστεί ο ιδανικός κίνδυνος, φαίνεται ότι συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας πρίγκιπας Φαϊσάλ έκανε ένα σχόλιο – δηλητήριο στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής της Τζέντα, στην οποία συμμετείχε και ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

Ο κορυφαίος Σαουδάραβας διπλωμάτης ξεκαθάρισε ότι δεν τέθηκε κανένα σχέδιο για στρατιωτική ή τεχνολογική συνεργασία με το Ισραήλ στη Σύνοδο Κορυφής και δεν υπάρχει σχέδιο που ονομάζεται «αραβικό ΝΑΤΟ!!!»

Αναφερόμενος στον τελευταίο γύρο συνομιλιών μεταξύ του Ιράν και της Σαουδικής Αραβίας, ο Farhan είπε ότι οι συνομιλίες με το Ιράν ήταν «θετικές», αλλά δεν έχουν ακόμη επιτύχει τους ευνοούμενους στόχους τους.

Η Σαουδική Αραβία είναι πρόθυμη να αποκαταστήσει τις κανονικές σχέσεις με το Ιράν, είπε, δηλώνοντας ότι τα χέρια της χώρας του παραμένουν απλωμένα προς το Ιράν!!!

Οι διπλωματικές λύσεις είναι η μόνη λύση για την αλληλεπίδραση με το Ιράν, επομένως η Σαουδική Αραβία πιστεύει σε πολυμερή μέτρα και υποστηρίζει τη διευθέτηση διαφορών μέσω διεθνών οργανισμών!!!

Η αμυντική συνεργασία μεταξύ των κρατών μελών του Συμβουλίου Συνεργασίας του Περσικού Κόλπου (PGCC) και του Ισραήλ δεν συζητήθηκε στη Σύνοδο Κορυφής, πρόσθεσε ο Σαουδάραβας υπουργός Εξωτερικών Φαρχάν.

Μιλάμε για την απόλυτη διπλωματική σφαλιάρα στην υπερδύναμη!!!

Προσθέστε στους σελιδοδείκτες το μόνιμο σύνδεσμο.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.