Εξέγερση των ρωσόφωνων κατοίκων κατά Ουκρανών στο Σλαβιάνσκ ενώ ο ρωσικός Στρατός μπαίνει στη πόλη!!!Δραματικές εξελίξεις!!!

Εξέγερση κατά των ουκρανικών στρατευμάτων και της κεντρικής εξουσίας του Κιέβου, σημειώνεται πλέον στις περιοχές της Ανατολικής Ουκρανίας, Σλαβιάνσκ και το Bakhmut όπου τα ρωσικά στρατεύματα έχ0υν φτάσει έξω από αυτές.

Οι άμαχοι αρνούνται να..πειθαρχήσουν στις εντολές εκκένωσης και ζητούν από τις ουκρανικές δυνάμεις να αποχωρήσουν για να μην καταστραφούν οι περιοχές τους!!!

Ειδικά οι κάτοικοι του Σλαβιάνσκ έχουν δώσει προθεσμία 72 ωρών στις ουκρανικές αρχές να αποχωρήσουν, σε διαφορετική περίπτωση θα υπάρξει καθολική απεργία στην πόλη!!!

Το μαρτυρικό Σλαβιάνσκ έχει πληρώσει βαριά το 2014-2015 τους νεοναζί καθώς αν και απελευθερώθηκε από τις ρωσόφωνες πολιτοφυλακές στην συμφωνία του Μινσκ έμεινε στην κυριαρχία του Κιέβου.

Όταν οι νεοναζί επανήλθαν σκότωσαν δεκάδες κατοίκους και εκτόπισαν εκατοντάδες!!!

Η μάχη του Σλαβιάνσκ ήταν η πιο σκληρή στην εξέγερση του 2014!!!

Νέα ρωσική προέλαση προς Σλαβιάνσκ και Bakhmut σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες με τους Ρώσους να καταλαμβάνουν τους οικισμούς Trypillya, Vladimirovka και Bogorodichne και τους Ουκρανούς να υποχωρούν διαρκώς παραδίδοντας έδαφος.

Από τους τρεις οικισμούς, το χωριό Bogorodichnoye έχει στρατηγική σημασία καθώς επιτρέπει στον ρωσικό Στρατό να δημιουργήσει και να επεκτείνει νέο προγεφύρωμα με σκοπό την οργάνωση τελικής επίθεσης προς το Σλαβιάνσκ.

Ήδη οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας εγκατέλειψαν την επικράτεια του διάσημου θέρετρου Blue Lakes στο Ντονμπάς κοντά στο Krasny Liman και υποχώρησαν κι άλλο προς το Σλαβιάνσκ.

Δείτε ουκρανικές θέσεις να φλέγονται στα προάστια του Σλαβιάνσκ:

Οι Ουκρανοί παντελώς ανεκπαίδευτοι σφάζονται κυριολεκτικά σε έναν πόλεμο χωρίς νόημα γι αυτούς πλέον!!!

Οι δυνάμεις του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ που πλέον πολεμούν μαζί με τις ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν πριν λίγες ώρες τις περιοχές Trypillya, Vladimirovka και Bogorodichne.

Ενώ οι Ουκρανοί προσπαθούσαν να οργανώσουν την άμυνα του Seversk, οι ρωσικές και συμμαχικές δυνάμεις χτύπησαν από την πλευρά του Bakhmut (Artemovsk) και του Soledar καταλαμβάνοντας τις περιοχές Trypillya και Vladimirovka.

Ν σημειώσουμε ότι η Trypillya και η Vladimirovka καταλήφθηκαν από τις συμμαχικές δυνάμεις, μαζί με το 6ο Σύνταγμα Κοζάκων.

Η γραμμή του μετώπου μετακινήθηκε πολύ μπροστά. Μονάδες της Λαϊκής Πολιτοφυλακής προχωρούν, βοηθώντας στην απελευθέρωση του εδάφους της Δημοκρατίας του Ντονέτσκ.

Υπάρχουν επίσης πληροφορίες ότι οι ρωσικές και συμμαχικές δυνάμεις πλησιάζουν το Seversk από το νότο με τις μάχες να συνεχίζονται στον οικισμό Ivano-Daryevka.

Επιπλέον, έχει καταληφθεί και το χωριό Bogorodichnoye στα βόρεια του Ντονέτσκ.

Δημιουργείται πλέον ένα ισχυρό προγεφύρωμα για περαιτέρω επίθεση στο Slavyansk. Από το Bogorodichny στο Slavyansk η απόσταση είναι περίπου 20 χλμ.

Ουκρανικές πηγές ανέφεραν χτες αργά το βράδυ την απώλεια του Bogorodichny αλλά δεν υπήρξε επίσημη επιβεβαίωση.

Ο αρχισυντάκτης του ρωσικού περιοδικού National Defense, στενός φίλος του Ρώσου υπουργού Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού Ιγκόρ Κοροτσένκο (Igor Korotchenko), δήλωσε ότι «Δεν πρόκειται να σταματήσει την ειδική επιχείρηση η Ρωσία, στην Ουκρανία όσο ο Ζελένσκι είναι στην ηγεσία της Ουκρανίας.

Δεν χρειάζεται να περιμένουμε να παραιτηθεί.

Δεν πάει πουθενά κι εμείς συνεχίζουμε!!!

Προσθέστε στους σελιδοδείκτες το μόνιμο σύνδεσμο.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.