Δανία: Πυροβολισμοί σε εμπορικό κέντρο της Κοπεγχάγης!!! Τουλάχιστον τρεις τραυματίες!!!

Συναγερμός σε εμπορικό κέντρο της πρωτεύουσας της Δανίας, όταν ένοπλος άνοιξε πυρ, με τις πρώτες αναφορές να κάνουν λόγο για αρκετά θύματα.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν επίσημες ανακοινώσεις για νεκρούς ή τραυματίες, ωστόσο η αστυνομία ανακοίνωσε ότι προχώρησε στη σύλληψη ενός προσώπου που εμπλέκεται στο περιστατικό. Δεν υπάρχει καμία πληροφορία για τα κίνητρα του δράστη.

Νοσοκομείο της πρωτεύουσας επιβεβαιώνει ότι τρία άτομα μεταφέρθηκαν για νοσηλεία μετά από τους πυροβολισμούς, την ώρα που ΜΜΕ της χώρας επισημαίνουν ότι η επιχείρηση παραμένει σε εξέλιξη.

Οι αρχές συνέστησαν σε όσους βρίσκονται μέσα στο εμπορικό κέντρο να παραμείνουν στη θέση τους και να περιμένουν τη βοήθεια της αστυνομίας, ενώ κάλεσαν τους πολίτες της Κοπεγχάγης να αποφύγουν το σημείο.

Το εμπορικό κέντρο Field’s, στη συνοικία Άμαγκερ, βρίσκεται ανάμεσα στο κέντρο της πόλης και το διεθνές αεροδρόμιο της Κοπεγχάγης.

Όταν ακούστηκαν οι πρώτοι πυροβολισμοί, περίπου 100 άνθρωποι έτρεξαν να φύγουν από το εμπορικό κέντρο, σύμφωνα με μαρτυρίες τις οποίες επικαλούνται τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Μια αυτόπτης μάρτυρας, η Έμιλι Γιέπεσεν, είπε στην εφημερίδα Jyllands-Posten: «Δεν μπορούσες να καταλάβεις τι συμβαίνει.

Ξαφνικά, επικράτησε χάος.

Ο Βρετανός τραγουδιστής Χάρι Στάιλς επρόκειτο να εμφανιστεί αργότερα σήμερα σε έναν συναυλιακό χώρο που απέχει λιγότερο από 1,5 χιλιόμετρο από το εμπορικό κέντρο.

Η εταιρεία Live Nation που διοργανώνει τη συναυλία ανέφερε ότι θα γίνει κανονικά, κατόπιν διαβουλεύσεων με την αστυνομία, καθώς οι μισοί θεατές είχαν ήδη μπει στον χώρο.

 

Προσθέστε στους σελιδοδείκτες το μόνιμο σύνδεσμο.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.