Πυρ και μανία ο Ρώσος ΥΠ.ΕΞ. για την ακύρωση επίσκεψης του στο Βελιγράδι!!!

Εξεμάνη ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών μετά την ακύρωση της διήμερης επίσκεψής του, σήμερα και αύριο, στο Βελιγράδι, αφού Βουλγαρία, Βόρεια Μακεδονία και Μαυροβούνιο έκλεισαν τον εναέριο χώρο τους και δεν επέτρεψαν τη διέλευση του αεροσκάφους του!!!

Σε συνέντευξη Τύπου ο Σεργκέι Λαβρόφ, έκανε λόγο για αδιανόητο και σκανδαλώδες μέτρο τονίζοντας πως το τελευταίο 24ωρο προκλήθηκαν πολλά ερωτήματα σχετικά «πρωτοφανείς αποφάσεις που ελήφθησαν από ορισμένα μέλη του ΝΑΤΟ», οι οποίες «εμπόδισαν την υλοποίηση της επίσκεψης».

Ο υπουργός επέκρινε την απόφαση των τριών βαλκανικών χωρών υποστηρίζοντας ότι συνεπάγεται αφαίρεση του δικαιώματος της Σερβίας, «ενός κυρίαρχου κράτους από το να ασκεί εξωτερική πολιτική», αφού μπλοκαρίστηκαν «διεθνείς δραστηριότητής της»!!!

«Αν η επίσκεψη του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών εκλαμβάνεται στη Δύση ως σχεδόν απειλή σε παγκόσμια κλίμακα, τότε, προφανώς, τα πράγματα στη Δύση είναι πολύ άσχημα», δήλωσε ο Λαβρόφ.

«Καλέσαμε τον Νίκολα Σελάκοβιτς, υπουργό Εξωτερικών (σ.σ. της Σερβίας), να επισκεφθεί τη Ρωσία στο πολύ κοντινό μέλλον. Ελπίζω ότι το αεροπλάνο με το οποίο θα πετάξει δεν θα υποβληθεί σε άλλη επαίσχυντη τιμωρία από τις Βρυξέλλες» πρόσθεσε. «Το βασικό ζήτημα είναι κανείς να μην μπορεί να καταστρέψει τις σχέσεις μας με την Σερβία», είπε.

Τέτοιες ενέργειες μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα στο χρονοδιάγραμμα των διπλωματικών συναντήσεων υψηλού επιπέδου, σχολίασε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, διαμηνύοντας ότι δεν θα εμποδίσουν την Μόσχα να διατηρήσει επαφές με φιλικές χώρες.

Τι λέει η Σερβία 

Ο υπουργός Εσωτερικών της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούλιν, εξέφρασε την λύπη του για την «παρεμπόδιση» της επίσκεψης Λαβρόφ, τον οποίο χαρακτήρισε «μεγάλο και δοκιμασμένο φίλο της Σερβίας»!!!

Θεωρώντας ότι εκείνοι που εμπόδισαν την επίσκεψη του Λαβρόφ «δεν θέλουν ειρήνη» και «ονειρεύονται να νικήσουν την Ρωσία», είπε ότι «η Σερβία είναι υπερήφανη που δεν συμμετέχει στην αντιρωσική υστερία» και ότι «οι χώρες που συμμετέχουν μπορούν να ντρέπονται»!!!

Σημειώνεται ότι απόψε ο Σέρβος πρόεδρος, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, θα προχωρήσει σε διάγγελμα για το ζήτημα!!!

Προσθέστε στους σελιδοδείκτες το μόνιμο σύνδεσμο.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.