Ο Πούτιν προειδοποιεί τη Δύση για τις στρατιωτικές προμήθειες στο Κίεβο!!!

Όλη η φασαρία για τις πρόσθετες παραδόσεις όπλων στο Κίεβο έχει μοναδικό στόχο να παρατείνει την ένοπλη σύγκρουση στην Ουκρανία όσο το δυνατόν περισσότερο, δήλωσε σήμερα ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν.

«Κατά την άποψή μου, όλη αυτή η φασαρία για πρόσθετες παραδόσεις όπλων επιδιώκει γενικά τον μοναδικό στόχο να παρατείνει την ένοπλη σύγκρουση όσο το δυνατόν περισσότερο», είπε σε απόσπασμα της συνέντευξής του που προβλήθηκε στο τηλεοπτικό κανάλι Rossiya-1.

Ο Ρώσος πρόεδρος σχολίασε έτσι τις παραδόσεις αμερικανικών πυραυλικών συστημάτων στο Κίεβο και προειδοποίησε ότι οποιαδήποτε δυτική παράδοση πυραυλικών συστημάτων μεγάλου βεληνεκούς στην Ουκρανία θα ωθούσε τη Μόσχα να χτυπήσει «στόχους που δεν έχουμε χτυπήσει ακόμα».

Η Ρωσία στόχευσε τις δυτικές στρατιωτικές προμήθειες στην Ουκρανία με αεροπορικές επιδρομές νωρίς την Κυριακή στο Κίεβο, υποστηρίζοντας ότι κατέστρεψαν τανκς και τεθωρακισμένα που τους είχαν δωρίσει χώρες της ανατολικής Ευρώπης.

Η συγκεκαλυμμένη απειλή μιας στρατιωτικής κλιμάκωσης από τον Ρώσο ηγέτη δεν διευκρίνισε ποιοι θα μπορούσαν να είναι οι νέοι στόχοι, αλλά έρχεται λίγες μέρες αφότου οι Ηνωμένες Πολιτείες ανακοίνωσαν σχέδια για παροχή βοήθειας αξίας 700 εκατομμυρίων δολαρίων στην Ουκρανία, η οποία περιλαμβάνει τέσσερα μεσαίου βεληνεκούς πυραυλικά συστήματα, ελικόπτερα, αντιαρματικά οπλικά συστήματα Javelin, ραντάρ, οχήματα τακτικής, ανταλλακτικά και άλλα.

Οι παραδόσεις αμερικανικών συστημάτων εκτόξευσης πολλαπλών πυραύλων στην Ουκρανία δεν αλλάζουν τίποτα αφού το Κίεβο είχε ήδη τέτοιο οπλισμό, συμπεριλαμβανομένων πυραύλων αυτού του βεληνεκούς, και απλώς αναπληρώνει το απόθεμά του, δήλωσε ο Πούτιν στη συνέντευξή του.

«Δεν υπάρχει τίποτα νέο σε αυτό», είπε ο Ρώσος πρόεδρος.

«Όλα αυτά είναι συστήματα εκτόξευσης πολλαπλών πυραύλων και ο ουκρανικός στρατός λειτουργεί παρόμοια συστήματα πυραύλων Grad, Smerch και Uragan κατασκευασμένα από τη Σοβιετική Ένωση και τη Ρωσία», είπε ο Πούτιν.

Ο Ρώσος ηγέτης επισήμανε ότι το βεληνεκές «εξαρτάται από τους πυραύλους που χρησιμοποιούνται και όχι από το ίδιο το σύστημα».

Το ίδιο ισχύει για τα συστήματα πυραύλων Grad, Uragan και Smerch για τα οποία μίλησα.

Έχουν επίσης εμβέλεια 40-70 χλμ και δεν υπάρχει κάτι νεότερο σε αυτό», εξήγησε.

«Αυτός είναι ο λόγος που αυτές οι παραδόσεις από τις Ηνωμένες Πολιτείες και ορισμένες άλλες χώρες μπορούν να σχετίζονται μόνο με την πρόθεση να βοηθήσουν το Κίεβο να αναπληρώσει τις απώλειες του μαχητικού υλικού του», είπε ο Πούτιν.

Αναπληρώνουν μαχητικό υλικό κατά τον Πούτιν

Ο Ρώσος ηγέτης σχολίασε επίσης τις φερόμενες διαβεβαιώσεις του Κιέβου προς τη Δύση ότι αυτά τα πυραυλικά συστήματα δεν θα χρησιμοποιηθούν εναντίον του εδάφους της Ρωσίας.

«Αυτό δεν έχει να κάνει με την εμπιστοσύνη ή τη δυσπιστία για το ουκρανικό καθεστώς, διότι αυτό εξαρτάται από τους τύπους πυραύλων που θα προμηθεύουν οι Αμερικανοί», είπε ο Πούτιν.

Σύμφωνα με τον Ρώσο πρόεδρο, συνολικά, το μαχητικό απόθεμα του ουκρανικού στρατού περιελάμβανε περίπου 515 τέτοια πυραυλικά συστήματα από την έναρξη της ειδικής επιχείρησης στην Ουκρανία και 380 από αυτά εξαλείφθηκαν.

«Τώρα ένα μέρος τους έχει αποκατασταθεί και μερικά έχουν αφαιρεθεί και, όπως καταλαβαίνουμε, έχουν αυτή τη στιγμή περίπου 360 τέτοια συστήματα», είπε ο Ρώσος πρόεδρος.

«Πιστεύουμε ότι η παράδοση πυραυλικών συστημάτων από τις Ηνωμένες Πολιτείες και ορισμένες άλλες χώρες σχετίζεται με την αναπλήρωση των απωλειών αυτού του μαχητικού υλικού».

Δεν υπάρχει τίποτα νέο σε αυτό και αυτό στην πραγματικότητα δεν αλλάζει τίποτα», επέμεινε.

Το ίδιο ισχύει και για τα αιτήματα του Κιέβου για παράδοση, ας πούμε, πυροβολικού, επισήμανε ο Πούτιν.

«Κρίνοντας από όλα, αυτό σχετίζεται επίσης με την αναπλήρωση του υλικού που χάθηκε και καταστράφηκε στη μάχη», συμπλήρωσε.

Προσθέστε στους σελιδοδείκτες το μόνιμο σύνδεσμο.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.