«Μαύρη Παρασκευή» για τις γυναίκες στις ΗΠΑ!!!

Γροθιά στο στομάχι το πρωτοσέλιδο της Liberation, που κυκλοφορεί αυτό το Σαββατοκύριακο και τιτλοφορείται «Μαύρη Παρασκευή».

Η γαλλική εφημερίδα αφιερώνει την πρώτη σελίδα της στην χθεσινή απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ, το οποίο μετά από σχεδόν 50 χρόνια ακύρωσε τον εμβληματικό νόμο «Ρόου εναντίον Γουέιντ» που κατοχύρωνε το δικαίωμα στην άμβλωση σε ομοσπονδιακό επίπεδο.

Mε ολοσέλιδο σκίτσο που απεικονίζει την αμερικανική σημαία και τα θύματα της παραπάνω σκοταδιστικής απόφασης, της γυναίκες που δεν θα μπορούν να κάνουν έκτρωση, καταδικάζει τη νέα σκληρή πραγματικότητα!!!

Σε δραματικούς τόνους η πρώτη αντίδραση του Αμερικανού προέδρου στην σκοταδιστική απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου της χώρας, με την άρση της προστασίας των αμβλώσεων σε ομοσπονδιακό επίπεδο.

Ο Τζο Μπάιντεν πραγματοποίησε διάγγελμα, στον απόηχο των ανακοινώσεων σοκ που ενδέχεται να βάλουν φωτιά στην αμερικανική κοινωνία, και έκανε λόγο για μια ημέρα θλίψης για τη Δικαιοσύνη και για τη χώρα.

«Κατά την άποψή μου το δικαστήριο νομιμοποίησε πολιτειακούς νόμους που απαγορεύουν την άμβλωση και έχουν γραφτεί το 1800. Πήγε τη χώρα κυριολεκτικά 150 χρόνια πίσω. Πρόκειται για την εφαρμογή μιας ακραίας ιδεολογίας.

Δεν περιόρισαν απλά ένα συνταγματικό δικαίωμα, αλλά το πήραν από τον αμερικανικό λαό.

Αυτό δεν έχει γίνει ποτέ κι όμως το έκαναν» είπε ο Αμερικανός πρόεδρος για να προσθέσει «η υγεία και η ζωή των γυναικών αυτής της χώρας είναι πλέον σε κίνδυνο».

Πάντως ο Μπάιντεν έσπευσε να στρέψει το βλέμμα του προς τις ενδιάμεσες εκλογές που είναι προγραμματισμένες για τον Νοέμβρη, λέγοντας στους ψηφοφόρους πως πρέπει να στηρίξουν υποψήφιους που θα επαναφέρουν το δικαίωμα στην άμβλωση.

«Θα είμαι ξεκάθαρος.

Ο μόνος τρόπος να διασφαλίσουμε το δικαίωμα της γυναίκας στην επιλογή είναι το Κογκρέσο να επαναφέρει τις προστασίες της απόφασης Ρόου εναντίον Γουέιντ ως ομοσπονδιακό νόμο.

Καμία πράξη από τον Πρόεδρο δεν μπορεί να το κάνει αυτό.

Κι εάν το Κογκρέσο, όπως φαίνεται, δεν έχει τις απαραίτητες ψήφους, οι ψηφοφόροι θα πρέπει να κάνουν τις φωνές τους να εισακουστούν.

Αυτό το φθινόπωρο θα πρέπει να εκλέξετε περισσότερους γερουσιαστές και αντιπροσώπους που θα επαναφέρουν τη συγκεκριμένη νομοθεσία.

Αυτό το φθινόπωρο οι προσωπικές ελευθερίες μπαίνουν στην κάλπη.

Μέχρι τότε θα κάνω τα πάντα στο πλαίσιο των δυνατοτήτων μου για να προστατεύσω τα δικαιώματα των γυναικών» υπογράμμισε.

Εκτόξευσε, φυσικά, και αιχμές προς τον προκάτοχό του στον Λευκό Οίκο λέγοντας ότι «τρεις δικαστές που διορίστηκαν από έναν πρόεδρο, τον Ντόναλντ Τραμπ, που ήταν στην καρδία της σημερινής απόφασης για την καταστρατήγηση ενός βασικού δικαιώματος για τις γυναίες σε αυτή τη χώρα.

Η απόφαση αυτή, όμως, είναι αποτέλεσμα εσκεμμένων προσπαθειών δεκαετιών να ανατρέψουν την ισορροπία του Δικαίου μας».

Καταλήγοντας ανέφερε:

Τίποτα δεν τελείωσε!!!

Προσθέστε στους σελιδοδείκτες το μόνιμο σύνδεσμο.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.