Η Ιντερπόλ προειδοποιεί: Αρκετά από τα όπλα που αποστέλλονται στην Ουκρανία ίσως καταλήξουν σε εγκληματίες!!!

Ο επικεφαλής της Ιντερπόλ προτρέπει τα μέλη του διακρατικού οργανισμού να συνεργαστούν για τον εντοπισμό όπλων από την Ουκρανία που θα πλημμυρίσουν τη μαύρη αγορά μετά τη λήξη του πολέμου!!!

Τα όπλα που αποστέλλονται στην Ουκρανία μετά τη ρωσική εισβολή τον Φεβρουάριο θα καταλήξουν στην παγκόσμια κρυφή οικονομία και στα χέρια εγκληματιών, δήλωσε ο γενικός γραμματέας της Ιντερπόλ σε συνέντευξη τύπου στην Αγγλοαμερικανική Ένωση στο Παρίσι!!!

Ο Γιούργκεν Στοκ τόνισε ότι μόλις τελειώσει η σύγκρουση, ένα κύμα όπλων και βαρέος οπλισμού θα πλημμυρίσει τη διεθνή αγορά και προέτρεψε τα κράτη-μέλη της Ιντερπόλ, και ιδιαίτερα εκείνα που προμηθεύουν όπλα, να συνεργαστούν για τον εντοπισμό τους.

«Μόλις τα όπλα σιωπήσουν στην Ουκρανία, θα αρχίσει η παρανομία!!!

Αυτό το γνωρίζουμε από πολλά άλλα μέτωπα συγκρούσεων!!!

Οι εγκληματίες ακόμη και τώρα, τη στιγμή που μιλάμε, εστιάζουν σε αυτό» είπε ο Στοκ, σύμφωνα με όσα μεταδίδει ο Guardian, και πρόσθεσε:

«Εγκληματικές ομάδες προσπαθούν να εκμεταλλευθούν αυτές τις χαοτικές καταστάσεις και τη διαθεσιμότητα όπλων, ακόμη και εκείνων που χρησιμοποιούνται από τον στρατό, όπως ο βαρύς οπλισμός.

Αυτά θα είναι διαθέσιμα στη μαύρη αγορά των εγκληματιών και θα δημιουργήσουν μια πρόκληση.

Καμία χώρα ή περιοχή δεν μπορεί να το αντιμετωπίσει μεμονωμένα, επειδή αυτές οι ομάδες λειτουργούν σε παγκόσμιο επίπεδο», υπογράμμισε ο επικεφαλής της Ιντερπόλ.

Ιντερπόλ: Πρέπει να ανησυχούμε για την εισροή όπλων στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο

«Μπορούμε να περιμένουμε μια εισροή όπλων στην Ευρώπη και πέρα ​​από αυτήν!!!

Θα πρέπει να ανησυχούμε και πρέπει να περιμένουμε ότι αυτά τα όπλα θα διακινηθούν όχι μόνο σε γειτονικές χώρες αλλά και σε άλλες ηπείρους», συμπλήρωσε ο Στοκ!!!

Τόνισε, ακόμη, ότι η Ιντερπόλ προέτρεψε τα μέλη να χρησιμοποιήσουν τη βάση δεδομένων της για να βοηθήσουν στην ιχνηλάτηση και ανίχνευση των όπλων!!!

«Είμαστε σε επαφή με τις χώρες-μέλη για να τις ενθαρρύνουμε να χρησιμοποιήσουν αυτά τα εργαλεία.

Οι εγκληματίες ενδιαφέρονται για όλα τα είδη όπλων!!!

Κάθε όπλο που μπορεί να μεταφερθεί μπορεί να χρησιμοποιηθεί για εγκληματικούς σκοπούς», συμπλήρωσε ο επικεφαλής της Ιντερπόλ.

Προσθέστε στους σελιδοδείκτες το μόνιμο σύνδεσμο.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.