Βουλευτικές εκλογές στη Γαλλία: Μάχη “σώμα με σώμα” Μακρόν – Μελανσόν δείχνουν τα πρώτα exit polls!!!

Μετά από μία διαδικασία η οποία χαρακτηρίστηκε από ρεκόρ αποχής, οι κάλπες του πρώτου γύρου των βουλευτικών εκλογών στη Γαλλία έκλεισαν με τον Εμανουέλ Μακρόν και τον Ζαν Λικ Μελανσόν να αναμετρώνται σε μία κούρσα στήθος με στήθος!!!

Έκλεισαν οι κάλπες του πρώτου γύρου των βουλευτικών εκλογών στη Γαλλία και στη δημοσιότητα δόθηκαν τα πρώτα exit poll, με τις παρατάξεις του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν και του Ζαν Λικ Μελανσόν να αγωνίζονται ποια θα βγει πρώτη με διαφορά στήθους.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η Le Figaro, ο αριστερός συνασπισμός του Ζαν Λικ Μελανσόν παρουσιάζει ποσοστό 26,1% έναντι του κόμματος του Εμανουέλ Μακρόν που συγκεντρώνει μέχρι στιγμής το 25,6%!!!

Σύμφωνα με τα πρώτα exit poll, ποσοστό 19,10% αποσπά το κόμμα της Μαρίν Λεπέν, ενώ οι Ρεπουμπλικάνοι 11,3% και τα υπόλοιπα κόμματα ποσοστό κάτω του 5%.

Σε ό,τι αφορά τις έδρες που θα κερδίσει κάθε παράταξη στον δεύτερο γύρο της επόμενης Κυριακής, η παράταξη του Μακρόν έρχεται σύμφωνα με δημοσκοπικές έρευνες πρώτη, με αρκετές πιθανότητες να κερδίσει την απόλυτη πλειοψηφία, δηλαδή να έχει πάνω από 289 έδρες.

Ωστόσο, η διαδικασία χαρακτηρίστηκε μεταξύ άλλων από το ρεκόρ αποχής που σημειώθηκε, που σύμφωνα με το Ifop-Fiducial άγγιξε το ποσοστό του 51,5% στον πρώτο γύρο των βουλευτικών εκλογών, ποσοστό ελαφρώς υψηλότερο από το προηγούμενο ρεκόρ του 2017 (51,3%)!!!

Προσθέστε στους σελιδοδείκτες το μόνιμο σύνδεσμο.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.