Πόλεμος στην Ουκρανία: Κατάπαυση του πυρός στο Αζοφστάλ ανακοίνωσαν οι Ρώσοι!!!

Τριήμερη κατάπαυση του πυρός στο Αζοφστάλ ανακοίνωσαν αργά το βράδυ οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις, ανοίγοντας ανθρωπιστικό διάδρομο!!!

Στο επίκεντρο των μαχών βρίσκεται στην Ουκρανία για άλλη μία ημέρα το εργοστάσιο χάλυβα Αζοφστάλ στη Μαριούπολη.

Ουκρανικές πηγές ανέφεραν σήμερα εντατικά πυρά πυροβολικού στο εργοστάσιο που είναι περικυκλωμένο από τις ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις.

Σύμφωνα με τον πρώην Ουκρανό δήμαρχο της Μαριούπολης, είναι η πρώτη φορά σήμερα που δεν μπόρεσε να επικοινωνήσει με τους μαχητές στο εργοστάσιο.

Αργά το βράδυ της Τετάρτης οι ρωσικές ανακοίνωσαν κατάπαυση του πυρός για τρεις ημέρες!!!

Συγκεκριμένα, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε τη δημιουργία ανθρωπιστικού διαδρόμου για να αποχωρήσουν οι άμαχοι από την περιοχή από το πρωί της Πέμπτης 5 Μαΐου έως και το απόγευμα του Σαββάτου 7 Μαΐου!!!

Σύμφωνα με το ρωσικό επιτελείο Στρατού, κατά τη διάρκεια της περιόδου κατάπαυσης του πυρός, τα ρωσικά στρατεύματα και οι σχηματισμοί της DNR «θα σταματήσουν μονομερώς κάθε εχθροπραξία, οι μονάδες θα αποσυρθούν σε ασφαλή απόσταση».

Όπως τονίζεται «θα εξασφαλίσουν την αποχώρηση των αμάχων προς οποιαδήποτε κατεύθυνση επιλέξουν, τόσο στο έδαφος της Ρωσικής Ομοσπονδίας όσο και στις περιοχές που βρίσκονται υπό τον έλεγχο των ουκρανικών αρχών».

Αναλυτικά η ανακοίνωση των ρωσικών αρχών:

Σύμφωνα με το Ενιαίο Αρχηγείο Συντονισμού Ανθρωπιστικής Αντίδρασης του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, «μετά από απόφαση της ηγεσίας της Ρωσικής Ομοσπονδίας και με βάση ανθρωπιστικές αρχές, από τις 08:00 έως τις 18:00 (ώρα Μόσχας) στις 5, 6 και 7 Μαΐου 2022, οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις θα ανοίξουν ανθρωπιστικό διάδρομο από την επικράτεια των Εργασιών Σιδήρου και Χάλυβα του Αζοφστάλ για την εκκένωση αμάχων (εργαζομένων, γυναικών και παιδιών), την παρουσία των οποίων στις υπόγειες δομές του εργοστασίου, ισχυρίζονται για άλλη μια φορά οι αρχές του Κιέβου!!!

Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις και οι σχηματισμοί της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ σταματούν μονομερώς οποιεσδήποτε εχθροπραξίες, οι μονάδες αποσύρονται σε απόσταση ασφαλείας και διασφαλίζουν την αποχώρηση των αμάχων προς όποια κατεύθυνση επιλέξουν, τόσο προς το έδαφος της Ρωσικής Ομοσπονδίας όσο και προς περιοχές υπό έλεγχο των αρχών του Κιέβου»!!!

Προσθέστε στους σελιδοδείκτες το μόνιμο σύνδεσμο.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.