Εντολή παράδοσης πήραν οι υπερασπιστές της Μαριούπολης!!!

Εντολή του Γενικού Επιτελείου στους διοικητές να «σώσουν τις ζωές του προσωπικού»!!!

Μεταφέρονται σε ρωσικά ελεγχόμενη περιοχή!!!

Κάποιοι Ουκρανοί παραμένουν στο Azovstal!!!

Οι ουκρανικές δυνάμεις ολοκλήρωσαν την «αποστολή» τους στην πολιορκημένη πόλη Μαριούπολη, σύμφωνα με δήλωση του στρατού της χώρας.

Οι διοικητές των μονάδων που σταθμεύουν στο τεράστιο εργοστάσιο χάλυβα της πόλης Azovstal έχουν λάβει εντολή «να σώσουν τις ζωές του προσωπικού», ανέφερε επίσης η δήλωση του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, όπως μεταδίδει το CNN.

Εκατοντάδες άνθρωποι απομακρύνθηκαν τη Δευτέρα από το εργοστάσιο χάλυβα, το τελευταίο καταφύγιο στην πόλη που είχε γίνει σύμβολο της ουκρανικής αντίστασης υπό τους ανελέητους ρωσικούς βομβαρδισμούς.

Η αναπληρώτρια υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας Hanna Malyar περιέγραψε την επιχείρηση εκκένωσης σε ξεχωριστή δήλωση, σημειώνοντας ότι ορισμένες ουκρανικές δυνάμεις παραμένουν στο Azovstal.

«Πενήντα τρεις σοβαρά τραυματισμένοι μεταφέρθηκαν από το Azovstal σε μια ιατρική μονάδα στο Novoazovsk για ιατρική περίθαλψη», είπε.

«Άλλα 211 άτομα μεταφέρθηκαν στην Olenivka μέσω του ανθρωπιστικού διαδρόμου».

Μια «διαδικασία ανταλλαγής» θα οδηγήσει τους εκτοπισμένους να μεταφερθούν τελικά στο σπίτι, είπε επίσης ο Malyar.

«Η Ουκρανία χρειάζεται τους Ουκρανούς ήρωες ζωντανούς», υποστήριξε ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι σε μια δήλωση σχετικά με την εκκένωση, ευχαριστώντας τον ουκρανικό στρατό και τους διαπραγματευτές, τη Διεθνή Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού και τα Ηνωμένα Έθνη.

«Η 82η μέρα της άμυνάς μας φτάνει στο τέλος της.

Δύσκολη μέρα.

Αλλά αυτή η μέρα, όπως όλες οι άλλες, έχει στόχο ακριβώς τη σωτηρία της χώρας μας και του λαού μας», είπε ο Ζελένσκι.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας είχε δηλώσει νωρίτερα ότι είχε αποφασιστεί κατάπαυση του πυρός για να επιτραπεί η διέλευση τραυματιών Ουκρανών στρατιωτικών, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti.

Προσθέστε στους σελιδοδείκτες το μόνιμο σύνδεσμο.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.