Ρωσία: “Επεσε” η Μαριούπολη, “κλειδώνουμε” το Azovstal !!!

Ακυρώνεται η επίθεση στη βιομηχανική μονάδα που «σφραγίζεται», ενώ η Μόσχα δηλώνει πως εγγυάται τις ζωές όσων παραδοθούν!!!

Συνεχίζεται η ανάπτυξη των ρωσικών δυνάμεων στα ανατολικά σύνορα της Ουκρανίας.

Κλιμακώνονται οι μάχες στην περιοχή Ντονμπάς.

Στροφή στη στρατηγική της Μόσχας στη Μαριούπολη, καθώς ακυρώνει την επίθεση για την κατάληψη του τελευταίου οχυρού στο χαλυβουργείο Azovstal και διακηρύσσει την κατάληψη της πόλης παρά την ύπαρξη Ουκρανών μαχητών στο εργοστάσιο.

Δηλώνει δε πως εγγυάται τη ζωή όσων Ουκρανών επιλέξουν την παράδοση!!!

Η Ρωσία έχει καταλάβει τη Μαριούπολη, ενημέρωσε τον Βλαντίμιρ Πούτιν ο υπουργός Αμυνας Σεργκέι Σοϊγκού.

Ο Ρώσος υπουργός υποστήριξε, σύμφωνα με το IFX, ότι υπάρχουν ακόμη περίπου 2.000 μαχητές στο εργοστάσιο Azovstal ενώ ήδη 1.478 Ουκρανοί στρατιώτες έχουν παραδοθεί.

Από την πολιορκούμενη πόλη έχουν ήδη απομακρυνθεί περισσότεροι από 142.000 άμαχοι, υποστήριξε.

Οπως ενημέρωσε τον Πούτιν, το εργοστάσιο πλέον έχει «σφραγιστεί» και η κατάσταση στην πόλη είναι ήρεμη και επιτρέπει την επιστροφή αμάχων!!!

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Βλαντίμιρ Πούτιν συνεχάρη τον Σοϊγκού για την επιτυχημένη επιχείρηση και δήλωσε ότι δεν χρειάζεται γενική επίθεση στη βιομηχανική περιοχή της Μαριούπολης, ακυρώνοντας τις επιχειρήσεις στο εργοστάσιο.

Διέταξε δε το πλήρες «σφράγισμα» της μονάδας, «ώστε να μην μπορεί να περάσει ούτε μύγα»!!!

Τόνισε δε ότι η Ρωσία εγγυάται τις ζωές των ουκρανικών δυνάμεων που θα αποχωρήσουν από το Azovstal, «θα τους συμπεριφερθούμε με σεβασμό».

Προσθέστε στους σελιδοδείκτες το μόνιμο σύνδεσμο.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.