Πόλεμος στην Ουκρανία: «Υψώστε λευκές σημαίες για να σας αφήσουμε να φύγετε από το Azovstal» λέει η Μόσχα!!!

Χαρακτηρίζει «αβάσιμους» τους ισχυρισμούς ότι απαγορεύει στους αμάχους να εγκαταλείψουν τη Μαριούπολη!!!

Έτοιμη να τηρήσει «οποιαδήποτε στιγμή» εκεχειρία «σε ολόκληρο ή σε τμήμα» του εργοστασίου χάλυβα Azovstal, που είναι το τελευταίο προπύργιο των ουκρανικών δυνάμεων στη Μαριούπολη, εμφανίζεται η Ρωσία!!!

Μάλιστα, σύμφωνα με όσα μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων RIA, επικαλούμενο το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, θα επιτραπεί και σε ενόπλους να εγκαταλείψουν την περιοχή, μαζί με άλλους πολίτες που βρίσκονται εκεί.

«Το σημείο εκκίνησης για αυτήν την ανθρωπιστική παύση θα είναι να υψώσουν λευκές σημαίες οι ουκρανικοί ένοπλοι σχηματισμοί σε όλο ή σε τμήμα του Azovstal», αναφέρει το υπουργείο, χαρακτηρίζοντας «αβάσιμους» τους ισχυρισμούς της Ουκρανίας και χωρών της Δύσης ότι η Ρωσία απαγορεύει στους αμάχους να εγκαταλείψουν την πόλη!!!

Το υπουργείο διαβεβαιώνει ακόμη ότι οι πολίτες που θα απομακρυνθούν θα έχουν την επιλογή να μεταφερθούν σε εδάφη υπό ουκρανικό ή ρωσικό έλεγχο, οι Ουκρανοί στρατιώτες θα λάβουν καλή μεταχείριση και οι τραυματίες θα λάβουν φροντίδα.

«Αυτή η ανθρωπιστική πρωτοβουλία από την πλευρά της Ρωσικής Ομοσπονδίας ισχύει 24 ώρες το 24ωρο», συνεχίζει το υπουργείο, διευκρινίζοντας ότι «λεωφορεία και αυτοκίνητα», καθώς και ασθενοφόρα, είναι μόνιμα διαθέσιμα και έτοιμα «να μεταφέρουν ανθρώπους»!!!

Το υπουργείο ανακοίνωσε ότι έχει διαβιβάσει αυτή την πρόταση στην αντιπρόεδρο της κυβέρνησης της Ουκρανίας, Ιρίνα Βερεστσούκ, στον ΟΗΕ, στον ΟΑΣΕ και στη Διεθνή Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού και ότι αυτό το μήνυμα θα μεταδίδεται κάθε 30 λεπτά «από όλα τα ραδιοφωνικά δίκτυα προς τους ουκρανικούς ένοπλους σχηματισμούς του Azovstal».

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν ανακοίνωσε χθες Πέμπτη την κατάληψη, έπειτα από σχεδόν δύο μήνες σφοδρών μαχών, του στρατηγικού λιμανιού της Μαριούπολης, αν και η βιομηχανική τοποθεσία του Azovstal εξακολουθεί να βρίσκεται υπό ουκρανικό έλεγχο.

Αντί να επιτεθεί σε αυτόν τον τεράστιο, μερικώς υπόγειο χώρο, ο Πούτιν διέταξε τις ρωσικές δυνάμεις να τον πολιορκήσουν σε μια προσπάθεια να αναγκάσει τους υπερασπιστές του να παραδοθούν.

Ο απολογισμός των θυμάτων από τις μάχες στην Μαριούπολη αναμένεται να είναι εξαιρετικά βαρύς και οι καταστροφές στην πόλη τεράστιες.

Προσθέστε στους σελιδοδείκτες το μόνιμο σύνδεσμο.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.