Δημήτρης Λιάτσος: Η Ουκρανία καταλύτης «ταφής» της αμερικανικής ηγεμονίας;;;

Ο κινέζος καθηγητής-διεθνολόγος του πανεπιστημίου της Σανγκάης, Σεν, εκτιμά πως η ρωσική στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία πολύ πιθανό θα μετατραπεί σε καταλύτη για το θάψιμο της αμερικανικής ηγεμονίας και το τέλος της κυριαρχίας του δολαρίου στον κόσμο!!!!

Ο Σεν θυμίζει ότι η πολιτική κυρώσεων κατά της Ρωσίας δεν βρήκε υποστήριξη σε πολλά κράτη-μέλη του ΟΗΕ.

Η ουδετερότητα που εξέφρασαν δεκάδες χώρες και περιοχές αποτέλεσαν πλήγμα για τις ΗΠΑ και τους εταίρους τους στη Δύση.

Στόχος των ΗΠΑ, τονίζει, ήταν το αποδυνάμωμα της Ρωσίας αλλά και η δημιουργία εμποδίων έναντι των προσπαθειών της Ευρώπης για στρατηγική αυτονομία!!!

Ωστόσο, εκτιμά ο κινέζος αναλυτής, η εποχή που οι ΗΠΑ μπορούσαν να επιβάλουν τι θα κάνουν οι άλλες χώρες, έφτασε στο τέλος της.

Οι μηχανισμοί και τα πολυάριθμα ινστιτούτα που κυριαρχούν οι ΗΠΑ, όπως και η ηγεμονία του δολαρίου, νομοτελειακά βαδίζουν προς την… παρακμή!!!

Η Ουάσιγκτον ελέγχει την Ευρώπη μέσω του «κλινικά νεκρού»,μέχρι πρότινος ΝΑΤΟ!!!

Ωστόσο, ο Συνασπισμός δείχνει ότι δε μπορεί να πολεμήσει!!!

Τότε ποιος ο λόγος ύπαρξης του;;;

Μελλοντικά, συνοψίζει ο καθηγητής Σεν, στη συλλογική Δύση θα έχουν να κάνουν ταυτόχρονα με Κίνα και Ρωσία!!!

ΥΓ: Ανάλογες αναλύσεις έχουν δει το φως της δημοσιότητας και στη Δύση και στη Ρωσία.

Η τωρινή έχει τη δική της σημασία διότι προέρχεται από εκπροσώπους της κινεζικής γεωπολιτικής σκέψης που ως πρόσφατα δεν μας είχαν συνηθίσει να δημοσιεύουν ανοικτά πως προσεγγίζουν τον κόσμο.

Οι Κινέζοι δεν κάνουν τίποτα εκτός καιρού!!!

Φαίνεται πως ήρθε ο καιρός!!!

Άλλωστε το Πεκίνο ξεφεύγει διαρκώς από τη θέση «αυστηρής ουδετερότητας» και με κορυφαίους εκπροσώπους του παίρνει θέση κατά της αμερικανικής ηγεμονίας!!!

Φρόνιμο θα ήταν να θυμίσουμε ότι η Κίνα κατέχει ένα γιγάντιο πακέτο δολαρίων, κοντά στα δυο τρις, άρα κατανοεί καλύτερα από τον καθένα όταν μιλάει για «νομοτελειακή παρακμή» αμερικανικής ηγεμονίας, μαζί και του δολαρίου!!!

Η… ρουβλιοποίηση των πληρωμών στην ενέργεια δεν αποτελεί παρά την αρχή του τέλους ενός νομίσματος χωρίς αντίκρυσμα(Ρήτρα χρυσού)!!!

Προσθέστε στους σελιδοδείκτες το μόνιμο σύνδεσμο.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.