Δια θαλάσσης προσπάθησαν να διαφύγουν από την Μαριούπολη οι νεοναζί του Αζόφ!!! Οι Ρώσοι κατέλαβαν το πλοίο!!!

«Ταμπουρωμένοι» στο εργοστάσιο «Αzovstal» παραμένουν περίπου 3.000 μαχητές του Τάγματος Αζόφ, οι οποίοι είναι οι τελευταίοι που συνεχίζουν να μάχονται στην Μαριούπολη.

Χθες οι ρωσικές δυνάμεις μπήκαν στο λιμάνι της Μαριούπολης,χωρίς ωστόσο να το έχουν καταλάβει ακόμη, καθώς παραμένουν ακόμη διάφοροι νεοναζί του Αζόφ.

Μάλιστα, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας, ένα πλοίο υπό μαλτέζικη σημαία και με την επωνυμία Apache προσπάθησε να φυγαδεύσει τους συγκεκριμένους μαχητές από την Μαριούπολη, χωρίς ωστόσο επιτυχία.

Το συγκεκριμένο πλοίο δέχθηκε πυρά από το ρωσικό πυροβολικό, ενώ στη συνέχεια ο Ρώσοι κατέλαβαν το πλοίο, έσβησαν τη φωτιά και το μετέφεραν στο λιμάνι του Γέισκ.

«Οι δυνάμεις του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας και τα πλοία της συνοριακής φύλαξης στο λιμάνι της Μαριούπολης χτύπησαν το ουκρανικό φορτηγό πλοίο “Apache”, το οποίο είχε σκοπό να εκκενώσει τους ηγέτες του εθνικιστικού τάγματος “Azov” και ξένους μισθοφόρους». 

Αυτό ανακοίνωσε σε ενημέρωση από τον επίσημο εκπρόσωπο του ρωσικού υπουργείου Άμυνας Ιγκόρ Κονασένκοφ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «το Κίεβο δεν αφήνει τις προσπάθειες εκκένωσης των εθνικιστών.

Όλες οι προηγούμενες προσπάθειες να γίνει αυτό αεροπορικώς απέτυχαν», είπε.

«Το βράδυ της 8ης Απριλίου, το καθεστώς του Κιέβου έκανε μια νέα ανεπιτυχή προσπάθεια να εκκενώσει τους ηγέτες των Ουκρανών Ναζί δια θαλάσσης», είπε ο Konashenkov.

Τη νύχτα, διευκρίνισε, το ουκρανικό πλοίο ξηρού φορτίου «Apache», που είχε ανατεθεί στο λιμάνι της Βαλέτας της Μάλτας, υπό τη σημαία Μάλτας, ακολούθησε ένα καραβάνι πλοίων από τον κόλπο Ταγκανρόγκ προς το στενό του Κερτς.

Στις 22:38 ώρα Μόσχας, 30 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Μαριούπολης, το φορτηγό πλοίο άλλαξε απότομα πορεία και προσπάθησε να διασχίσει το λιμάνι που είχε αποκλειστεί από τη θάλασσα από τον στόλο της Μαύρης Θάλασσας.

«Το ουκρανικό πλοίο ξηρού φορτίου δεν ανταποκρίθηκε στις απαιτήσεις των ρωσικών συνοριακών πλοίων να επικοινωνήσουν μέσω του διεθνούς καναλιού, συνεχίζοντας να κινείται προς την κατεύθυνση του λιμανιού της Μαριούπολης.

Τα προειδοποιητικά πυρά του πυροβολικού, που πραγματοποιήθηκαν από δύο πλοία συνοριοφυλάκων κατά μήκος της πορείας του σκάφους, δεν οδήγησαν σε αλλαγή πορείας και επιβράδυνση της ταχύτητας του πλοίου ξηρού φορτίου», είπε ο Konashenkov.

Κατά τη διάρκεια της μετακίνησης προς το λιμάνι, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Άμυνας, το πλοίο πραγματοποίησε ραδιοφωνική ανταλλαγή μεταδίδοντας το μήνυμα

 «Είμαι Μανιακός, έρχομαι σε σένα»!!!

Παράλληλα, παρατηρήθηκαν πυρά σήμανσης στην ακτή.

«Για να εμποδίσουν την κίνηση του παραβατικού σκάφους, από τις 22.53 έως τις 23.30, πλοία του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας και τα πλοία της συνοριακής περιπολίας άνοιξαν πυρ με πυροβολικό εναντίον του πλοίου ξηρού φορτίου Απάτσι.

Από άμεσο χτύπημα στο σκάφος ξέσπασε φωτιά στην πρύμνη του σκάφους.

Μετά από αυτό, το ουκρανικό πλοίο ξηρού φορτίου παρασύρθηκεε, το πλήρωμα επικοινώνησε με τα συνοριακά πλοία ζητώντας κατάπαυση του πυρός και επιβεβαίωσε την ετοιμότητά τους να εκπληρώσουν όλες τις απαιτήσεις των Ρώσων ναυτών»,εξήγησε ο Konashenkov.

Από την πρόσκρουση της πυρκαγιάς δεν υπήρξαν θύματα μεταξύ των μελών του πληρώματος του πλοίου.

Η ομάδα του πλοίου έσβησε μόνη της τη φωτιά Μετά τον έλεγχο, το ουκρανικό φορτηγό πλοίο «Apache» με το πλήρωμα συνοδεύτηκε στο λιμάνι του Γέισκ, κατέληξε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας.

Προσθέστε στους σελιδοδείκτες το μόνιμο σύνδεσμο.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.