Αυστριακός καγκελάριος: Αμεση, ανοιχτή και σκληρή η συνομιλία με Πούτιν!!! «Δεν ήταν μια φιλική επίσκεψη», υποστήριξε!!!

Ο καγκελάριος της Αυστρίας λέει ότι η συνάντηση με τον Πούτιν δεν ήταν “μια φιλική επίσκεψη”!!!

Το τετ α τετ του Αυστριακού καγκελαρίου Καρλ Νεχάμερ με τον Βλαντιμίρ Πούτιν στη Μόσχα «δεν ήταν μια φιλική επίσκεψη», υποστήριξε ο πρώτος σε γραπτή δήλωσή του μετά τη συνάντηση.

“Αυτή δεν είναι μια φιλική επίσκεψη.

Μόλις ήρθα από την Ουκρανία και είδα με τα μάτια μου τα αμέτρητα δεινά που προκάλεσε η ρωσική επίθεση”.

Ο Νεχάμερ – ο πρώτος ηγέτης της Ευρωπαϊκής Ένωσης που συναντήθηκε με τον Πούτιν από την έναρξη της εισβολής στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου – είπε ότι η συνομιλία με τον Ρώσο ηγέτη ήταν «πολύ άμεση, ανοιχτή και σκληρή».

Ο Αυστριακός καγκελάριος πρόσθεσε ότι το πιο σημαντικό μήνυμά του προς τον Πούτιν ήταν ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία πρέπει να τελειώσει γιατί «σε έναν πόλεμο υπάρχουν μόνο χαμένοι και από τις δύο πλευρές», επαναλαμβάνοντας ότι ήλπιζε να βοηθήσει να τερματιστεί ο πόλεμος ή να βελτιωθούν οι συνθήκες για τον άμαχο πληθυσμό.

«Απευθύνθηκα στα σοβαρά εγκλήματα πολέμου στη Μπούτσα και σε άλλα μέρη και τόνισα ότι όλοι οι υπεύθυνοι για αυτά πρέπει να λογοδοτήσουν.

Είπα επίσης στον Πρόεδρο Πούτιν ότι οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας θα παραμείνουν σε ισχύ και θα συνεχίσουν να γίνονται αυστηρότερες όσο πεθαίνουν άνθρωποι στην Ουκρανία», είπε ο Nehammer.

«Μόλις ήρθα από την Ουκρανία και είδα με τα μάτια μου τα αμέτρητα δεινά που προκάλεσε ο ρωσικός επιθετικός πόλεμος.

Το ταξίδι στη Μόσχα και οι συνομιλίες με τον Πρόεδρο Πούτιν είναι καθήκον για μένα.

Ένα καθήκον από αίσθημα ευθύνης να μην αφήσουμε λιθαράκι που δεν θα σηκώσουμε για να πετύχουμε παύση των εχθροπραξιών ή τουλάχιστον πρόοδο στο θέμα του άμαχου πληθυσμού στην Ουκρανία.

Για μένα, δεν υπήρχε εναλλακτική από το να επιδιώξω άμεσες συνομιλίες και με τη Ρωσία, παρά τις πολύ μεγάλες διαφορές», συμπλήρωσε.

«Η ΕΕ είναι πιο ενωμένη από ποτέ σε αυτό το θέμα.

Κατέστησα επίσης σαφές στον Ρώσο Πρόεδρο ότι υπάρχει επείγουσα ανάγκη για ανθρωπιστικούς διαδρόμους για να φέρουν πόσιμο νερό και τρόφιμα στις πολιορκημένες πόλεις και να βγάζουν έξω γυναίκες, παιδιά και τραυματίες.

Θα επιστρέψω τώρα για να ενημερώσω τους Ευρωπαίους εταίρους μας για τη συνομιλία μου με τον Ρώσο Πρόεδρο και να συζητήσω τα περαιτέρω βήματα», κατέληξε.

Προσθέστε στους σελιδοδείκτες το μόνιμο σύνδεσμο.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.