Με ρούβλι θέλει να επαναγοράσει ευρωομόλογα που λήγουν η Μόσχα!!!

Ομόλογα σε δολάριο, τα οποία λήγουν την επόμενη εβδομάδα, προτίθεται να επαναγοράσει σε ρούβλι η Μόσχα.

Σύμφωνα με το Reuters, το οποίο επικαλείται αναλυτές, αυτή η κίνηση από τους Ρώσους έχει ως στόχο μια win-win έκβαση:

Και οι κάτοχοι των τίτλων ύψους 2 δισ. δολάρια θα πάρουν τα χρήματα τους, και θα μειωθεί το βάρος της αποπληρωμής του ρωσικού χρέους σε «σκληρό» νόμισμα.

Η προσφορά του υπουργείου Οικονομικών της Ρωσίας για τα ευρωομόλογα που λήγουν στις 4 Απριλίου, που είναι και η μεγαλύτερη πληρωμή χρέους της Ρωσίας για φέτος, έρχεται ως απάντηση στις κινήσεις της Δύσης να ενισχύσει τις κυρώσεις κατά της χώρας για την εισβολή της στην Ουκρανία και να «παγώσει» τη διεθνή χρηματοδότηση της!!!

Το Κρεμλίνο διατείνεται ότι τα δυτικά μέτρα συνιστούν «οικονομικό πόλεμο», και σε απάντηση τους, εισήγαγε αντίμετρα και απαίτησε από τις ξένες εταιρείες να πληρώσουν για το ρωσικό αέριο σε ρούβλια και όχι σε δολάρια ή ευρώ!!!

Τα περί ου ο λόγος ομόλογα, με έτος έκδοσης το 2012, θα αγοράζονται σε τιμή ίση με το 100% της ονομαστικής τους αξίας, ανέφερε η ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου.

Η επαναγορά των ομολόγων θα μειώσει το συνολικό μέγεθος των ομολόγων που βρίσκονται σε εκκρεμότητα όταν λήξουν στις 4 Απριλίου.

Ωστόσο, δεν έχει γίνει σαφές εάν το ποσό που θα αγοράσει η κυβέρνηση είναι περιορισμένο ή τι θα συμβεί στην περίπτωση που οι πιστωτές δεν θα διαθέσουν σε προσφορά τα ομόλογά τους.

Οι όροι του ομολόγου ορίζουν ότι η αποπληρωμή πρέπει να γίνει σε δολάρια. 

Η αποπληρωμή τους σε ρούβλια ενδέχεται να αυξήσει ξανά την προοπτική της πρώτης χρεοκοπίας της Ρωσίας σε έναν αιώνα.

Αναλυτές και επενδυτές ανέφεραν στο Reuters ότι η κίνηση σχεδιάζεται πιθανότατα για να βοηθήσει τους Ρώσους κατόχους ομολόγων πουαντιμετωπίζουν περιορισμούς στη λήψη πληρωμών σε δολάρια!!!

Το ομόλογο έχει περίοδο χάριτος 30 ημερών και δεν προβλέπει πληρωμές σε άλλα νομίσματα, αναφέρει η JPMorgan.

Προσθέστε στους σελιδοδείκτες το μόνιμο σύνδεσμο.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.