Κατάπαυση πυρός για να απομακρυνθούν οι άμαχοι απ’ τη Μαριούπολη!!!

Υπό ασφυκτικό κλοιό η πρωτεύουσα Κίεβο και η Μαριούπολη – Μέσα στο Σαββατοκύριακο αναμένεται ο τρίτος γύρος διαβουλεύσεων Ουκρανίας – Ρωσίας.

Σε ρυθμούς πολέμου και φρίκης ξύπνησαν για δέκατη ημέρα σήμερα οι πολίτες της Ουκρανίας, που δέχεται συντονισμένες επιθέσεις απ’ τα ρωσικά στρατεύματα.

Στο επίκεντρο τις τελευταίες ώρες, εκτός απ’ το Κίεβο, βρίσκεται και η Μαριούπολη, όπου κατοικεί μεγάλη κοινότητα της ελληνικής ομογένειας στην Ουκρανία.

Αργά το βράδυ ο δήμαρχος της πόλης τόνισε πως τελεί «υπό αποκλεισμό» και σήμερα το πρωί το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε κατάπαυση του πυρός για να απομακρυνθούν οι άμαχοι!!!

Κατάπαυση του πυρός σε Μαριούπολη και Βολνοβάχα!!!

Κατάπαυση του πυρός στις 10:00 ώρα Μόσχας (09:00 ώρα Ελλάδας) ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας προκειμένου να μπορέσουν να απομακρυνθούν μέσω των ανθρωπιστικών διαδρόμων οι άμαχοι στις ουκρανικές πόλεις Μαριούπολη και Βολνοβάχα.

Ένα «καθεστώς ησυχίας» θα εφαρμοστεί για την έξοδο του άμαχου πληθυσμού από τις πόλεις και έχει συμφωνηθεί με τις ουκρανικές αρχές, δήλωσε το υπουργείο Άμυνας σύμφωνα με ρωσικά μέσα ενημέρωσης.

Ωστόσο, δεν έχουμε δει ακόμη καμία επιβεβαίωση από την ουκρανική πλευρά.

Νωρίτερα, ο δήμαρχος της Μαριούπολης Βαντίμ Μποϊτσένκο ζήτησε έναν ανθρωπιστικό διάδρομο και τόνισε πως το στρατηγικής σημασίας λιμάνι της Μαριούπολης, στην ανατολική Ουκρανία, υφίσταται «αποκλεισμό» από τον ρωσικό στρατό και «ανελέητες» επιθέσεις.

«Αυτή τη στιγμή ψάχνουμε λύσεις στα ανθρωπιστικά προβλήματα και όλα τα πιθανά μέσα για να βγει η Μαριούπολη από τον αποκλεισμό», ανέφερε ο Μποϊτσένκο μέσω Telegram γύρω στα μεσάνυχτα.

«Προτεραιότητά μας είναι να εφαρμοστεί κατάπαυση του πυρός για να μπορέσουμε να αποκαταστήσουμε ζωτικής σημασίας υποδομές και να οργανώσουμε ανθρωπιστικό διάδρομο για να μπορέσουν έρθουν τρόφιμα και φάρμακα στην πόλη», συνέχισε.

Η κατάληψη της πόλης των περίπου 450.000 κατοίκων, στις ουκρανικές ακτές στην Αζοφική Θάλασσα, θα αποτελούσε σημαντική καμπή για την προέλαση των ρωσικών δυνάμεων στην Ουκρανία.

Προσθέστε στους σελιδοδείκτες το μόνιμο σύνδεσμο.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.