Η Ρωσία ετοιμάζεται να πληρώσει διεθνή χρέη σε… ρούβλια!!!

Διάταγμα Πούτιν επιτρέπει στις ρωσικές εταιρείες να εξοφλήσουν ξένους πιστωτές σε τοπικό νόμισμα!!!

Με ρούβλια θα πληρωθούν και οι Ρώσοι που έχουν ομόλογα που εκδόθηκαν σε ξένο νόμισμα!!!

Οι κυρώσεις που επιβλήθηκαν στη Ρωσία θα καθορίσουν εάν οι διεθνείς επενδυτές είναι σε θέση να εισπράξουν πληρωμές από κρατικά ομόλογα που εκδόθηκαν σε ξένα νομίσματα, σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών της χώρας.

Οι κάτοικοι θα πληρωθούν για το ρωσικό κρατικό χρέος που κατέχουν σε ρούβλια ανεξάρτητα από το νόμισμα στο οποίο εκδόθηκαν, ανέφερε το υπουργείο σε δήλωση που εστάλη μέσω email την Κυριακή και μεταδίδει το Bloomberg.

Ωστόσο, οι πληρωμές σε ξένους επενδυτές θα εξαρτηθούν από τις κυρώσεις που επιβλήθηκαν κατά της Ρωσίας και τις «εξαιρέσεις που θα υιοθετηθούν από τις σχετικές άδειες», σύμφωνα με τη δήλωση.

Όλα τα χρέη θα εξυπηρετηθούν εγκαίρως και στο σύνολο, ανέφερε το υπουργείο.

Ο Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν υπέγραψε ένα διάταγμα το Σάββατο που επιτρέπει στη Ρωσία και τις ρωσικές εταιρείες να πληρώνουν τους ξένους πιστωτές σε ρούβλια ως μια μέθοδος της κυβέρνησης να αποτρέψει τις χρεοκοπίες όσο παραμένουν τα capital controls.

Τα ρωσικά εταιρικά ομόλογα σε ξένα νομίσματα έχουν βυθιστεί τις τελευταίες ημέρες, καθώς οι επενδυτές ζύγιζαν το αντίκτυπο των κυρώσεων που επιβλήθηκαν στη χώρα στον απόηχο της εισβολής της στην Ουκρανία.

Τι σημαίνει πρακτικά αυτό;

Εάν δεν θέλουν να έχουν μεγάλες ζημιές,οι διεθνείς πιστωτές,πρέπει να σταματήσουν τις επιθέσεις στο ρουβλι ή να άρουν τις οικονομικές κυρώσεις που έχουν επιβάλλει στη Ρωσία!!!

Προσθέστε στους σελιδοδείκτες το μόνιμο σύνδεσμο.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.