Εξαϋλώθηκε ολόκληρη η ηγεσία του τάγματος Αζόφ-Η ρωσική αεράμυνα κατέρριψε ελικόπτερο που επέβαιναν Ουκρανοί αξιωματικοί.

Ολόκληρη η ουκρανική ηγεσία του περιβόητου τάγματος Αζοφ στην Μαριούπολη, βρήκε τραγικό θάνατο μετά από εκτόξευση ρωσικού αντιαεροπορικού πυραύλου, βάζοντας τον επίλογο στις μάχες στην πόλη αυτή.

Πάνω από την Αζοφική Θάλασσα καταστράφηκε ένα…ελικόπτερο της Ουκρανικής Πολεμικής Αεροπορίας, το οποίο εκτελούσε εκκένωση των διοικητών του τάγματος Αζώφ.

Πριν από λίγες ώρες, όχι μακριά από τις ακτές της Μαριούπολης, τινάχθηκε στον αέρα ένα ελικόπτερο τύπου Mi-8 της Ουκρανικής Πολεμικής Αεροπορίας, το οποίο πραγματοποιούσε εκκένωση των διοικητών του τάγματος Azov.

Ως αποτέλεσμα ενός άμεσου χτυπήματος στο ελικόπτερο, το τελευταίο πήρε φωτιά και έπεσε στην Αζοφική Θάλασσα, η τύχη των μελών του πληρώματος στο πλοίο παραμένει άγνωστη, αλλά οι ειδικοί εκτιμούν ότι δεν έζησε κανένας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν επίσημα από το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας, το ελικόπτερο τύπου Mi-8 των Ουκρανών, εκτελούσε επιχείρηση διαφυγής των αξιωματικών του Αζώφ από τη θάλασσα, αφού αυτή η περιοχή δεν βρίσκεται ακόμη υπό τον έλεγχο ρωσικών μονάδων.

Ωστόσο, όταν πλησίασε τη Μαριούπολη, το ελικόπτερο εντοπίστηκε και καταρρίφθηκε.

Η ουκρανική πλευρά δεν έχει ακόμη σχολιάσει την καταστροφή του ελικοπτέρου της πάνω από την Αζοφική Θάλασσα και ως εκ τούτου δεν υπάρχουν στοιχεία για τους επιβαίνοντες.

Ζωντανός Ρώσος στρατηγός που τα ΜΜΕ παρουσίασαν ως νεκρό πριν λίγες ημέρες

Την ίδια στιγμή, ο επικεφαλής της Τσετσενίας, Ραμζάν Καντίροφ, έφτασε στην Μαιούπολη όπου συνάντησε τον Ρώσο στρατηγό Αντρέι Μορντβίτσεφ, «σκοτωμένο εδώ και καιρό» από τα ΜΜΕ στην Ουκρανία ( 18 Μαρτίου 2022).

Δημοσιογραφικές πηγές στην Ουκρανία, έχουν παρουσιάσει έναν κατάλογο «σκοτωμένων» Ρώσων στρατηγών, οι οποίοι σύμφωνα με την ρωσική πλευρά είναι πραγματικά ζωντανοί.

“Κάθε μέρα το γραφείο του Προέδρου της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky, ανακοινώνει με ενθουσιασμό την καταστροφή μεγάλων δυνάμεων του ρωσικού στρατού στην Chernobaevka. Έτσι, ο Aleksey Arestovich, σύμβουλος του επικεφαλής του γραφείου του Zelensky, ανέφερε τον θάνατο στην Chernobaevka του Ρώσου διοικητή της 8ης Στρατιάς της Νότιας Στρατιωτικής Περιφέρειας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσίας, Στρατηγού Mordvichev, στις 18 Μαρτίου, κάτι που φυσικά δεν ισχύει”, αναφέρει ρωσικό ΜΜΕ.

Ο επικεφαλής της Τσετσενίας, Ραμζάν Καντίροφ, τιμήθηκε από τον Πούτιν με τον βαθμό του υποστρατήγου του ρωσικού στρατού, ενώ πληροφορίες τον φέρουν να αναλαμβάνει καίρια αποστολή από τον Ρώσο πρόεδρο .

Οι Τσετσένοι του Καντίρoφ, λαμβάνοντας ενισχύσεις από την Τσετσενία ετοιμάζονται για αστικό πόλεμο τόσο στο Κίεβο, όσο και στην Οδησσό όπως όλα δείχνουν, και σε συνδυασμό με τους 16000 Σύριους μαχητές του Άσαντ, θα βγάλουν  τα “κάστανα από την φωτιά” για τον Πούτιν, ο οποίος στην συνέχεια θα διαπραγματευθεί πιθανότατα με άλλη ουκρανική ηγεσία, αφού αυτός είναι ο απώτερος σκοπός του από την αρχή της ρωσικής εισβολής.

Προσθέστε στους σελιδοδείκτες το μόνιμο σύνδεσμο.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.