Αναφορές από ΜΚΟ για εξαφανίσεις παιδιών-προσφύγων!!!

Παιδιά εξαφανίζονται και υπάρχουν καταγγελίες για περιπτώσεις εμπορίας ανθρώπων κατά μήκος των συνόρων της Ουκρανίας εν μέσω του χάους της προσφυγικής κρίσης που προκλήθηκε από τη ρωσική εισβολή.

Σύμφωνα με φιλανθρωπικές οργανώσεις και ομάδες δικαιωμάτων που εργάζονται σε γειτονικές χώρες για την υποδοχή προσφύγων, έχουν ενημερωθεί για περιπτώσεις εμπορίας, εξαφανίσεις παιδιών, εκβιασμού και εκμετάλλευσης καθώς περισσότεροι από 2,5 εκατομμύρια άνθρωποι πέρασαν σε γειτονικές χώρες για να γλιτώσουν από την κλιμακούμενη βία.

Η Karolina Wierzbińska, συντονίστρια της οργάνωσης προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων Homo Faber, που έχει έδρα το Λούμπλιν της Πολωνίας, είπε ότι η φιλανθρωπική οργάνωση είχε δει περιπτώσεις παιδιών που στέλνονταν μόνα τους από απελπισμένους γονείς για να συναντήσουν συγγενείς ή φίλους πέρα ​​από τα ουκρανικά σύνορα και έφτασαν χωρίς κανένας να τα συναντήσει.

Προειδοποίησε ότι αυτό είναι προφανώς εξαιρετικά οδυνηρό για ένα παιδί και μπορεί να το οδηγήσει στο να περιπλανηθεί στο σταθμό μόνο του, αποπροσανατολισμένο και στη χειρότερη περίπτωση, να εξαφανιστεί τελείως.

«Αυτό, δυστυχώς, δεν είναι μια υποθετική περίπτωση!!!

Εχει ήδη συμβεί», πρόσθεσε!!!

Επίσης, επισήμανε, λαμβάνουν ήδη αναφορές για περιπτώσεις εμπορίας ανθρώπων και των γυναικών στις οποίες προσφέρεται εργασία στην Πολωνία μόνο για να διαπιστώσουν στη συνέχεια ότι ο χώρος εργασίας είναι παράνομος, ο εργοδότης τις κακομεταχειρίζεται, αρνούμενος να πληρώσει το μισθό τους εγκαίρως!!!

Υπάρχουν περιπτώσεις παρακράτησης προσωπικών εγγράφων ή χρημάτων!!!(σας πηγαίνει κάπου το μυαλό,έχοντας γνώση, τι γινόταν στην Ελλάδα σε παρόμοιες περιπτώσεις;;;)

Ο Homo Faber εργάζεται και στα τέσσερα σημεία διέλευσης των συνόρων για τον μετριασμό των κινδύνων και έχει δημιουργήσει μια 24ωρη γραμμή βοήθειας, που λειτουργεί από ουκρανόφωνους εθελοντές που εκπαιδεύονται για να υποστηρίζουν γυναίκες και παιδιά που περνούν τα σύνορα.

Προσθέστε στους σελιδοδείκτες το μόνιμο σύνδεσμο.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.