Πόλεμος στην Ουκρανία: Ιδού ο ο εκλεκτός του Πούτιν για τη θέση του Ζελένσκι!!!

Ο Βίκτωρ Μεντβεντσούκ, υποστηρικτής των φιλορωσικών αυτονομιστικών δυνάμεων στην ανατολική Ουκρανία και πρόεδρος του αντιπολιτευτικού κόμματος της Ουκρανίας «Πλατφόρμα – Για τη Ζωή», είναι ο εκλεκτός του Πούτιν για για τη θέση του Ζελένσκι.

Σύμφωνα με πληροφορίες , εάν στο εγγύς μέλλον ο Βλαντίμιρ Πούτιν αποκτήσει τον πλήρη έλεγχο της Ουκρανίας, είναι πιθανό να ορίσει έναν ηγέτη που θα εφαρμόσει το σχέδιό του!!!

Με τα έως τώρα δεδομένα ο ρωσικής καταγωγής Ουκρανός ολιγάρχης, Βίκτωρ Μεντβεντσούκ, αποτελεί την πιθανότερη επιλογή του!!!

Ο Μεντβεντσούκ είναι υποστηρικτής των φιλορωσικών αυτονομιστικών δυνάμεων στην ανατολική Ουκρανία. Ως πρόεδρος του αντιπολιτευτικού κόμματος της Ουκρανίας «Πλατφόρμα – Για τη Ζωή», υπήρξε βασικός παράγοντας στα φιλορωσικά πολιτικά κινήματα.

Μάλιστα ο Μεντβεντσούκ είναι τόσο κοντά στον Βλαντίμιρ Πούτιν, που έχει επιλέξει τον Ρώσο πρόεδρο για νονό της κόρης του!!!

Ο Μεντβεντσούκ βρίσκεται σε κατ’ οίκον περιορισμό στα βόρεια του Κιέβου καθώς αντιμετωπίζει κατηγορίες για υποστήριξη αυτονομιστικών δυνάμεων.

Η ρωσική εισβολή θα μπορούσε να τον επαναφέρει στο προσκήνιο, καθώς ο Πούτιν κατηγορεί την Ουκρανία ότι διέπραξε «γενοκτονία» εναντίον εθνοτικών Ρώσων!!!

«Πιστεύω ότι αν ο Πούτιν είχε την επιλογή, αυτός (σ.σ. o Μεντβεντσούκ) θα ήταν η επιλογή του.

Και είναι πολύ πιθανόν ότι ο Πούτιν θα διαλέξει ηγέτη για την Ουκρανία.

Ακόμα κι αν δεν ήταν ο νούμερο ένα, μπορεί να είναι ο πραγματικός νούμερο ένα.

Ακόμα και αν βάλουν κάποια άλλη φιγούρα εκεί, αυτός θα είναι το πραγματικό νούμερο ένα» δήλωσε στο Newsweek ο Τζάρο Μπιλοτσέρκοβιτς, ειδικός για την Ουκρανία και τη Ρωσία στο Πανεπιστήμιο του Dayton.

Ο Μπιλοτσέρκοβιτς ανέφερε ότι οι φιλορωσικές θέσεις του Μεντβεντσούκ σε συνδυασμό με τις αντιευρωπαϊκές και αντιδυτικές θέσεις του τον καθιστούν ελκυστικό υποψήφιο της ρωσικής κυβέρνησης που θέλει να περιορίσει την επιρροή του ΝΑΤΟ.

Επιπλέον, η βαθιά προσωπική σχέση που έχει με τον Πούτιν θα παίξει σημαντικό ρόλο όταν η Μόσχα πάρει την απόφασή της.

Πέρα από τις βαθιές διασυνδέσεις του με τη Ρωσία, ο Μπιλοτσέρκοβιτς σημείωσε ότι η συμμετοχή του Μεντβεντσούκ σε πετρελαϊκά έργα και οι εδραιωμένες σχέσεις του με Ρώσους επιχειρηματικούς ηγέτες θα του επέτρεπαν να συνδέσει περαιτέρω την οικονομία της Ουκρανίας με της Ρωσίας, κάτι που αποτελεί ακόμη ένα πλεονέκτημα για τον Πούτιν.

Οι επιχειρηματικές δραστηριότητες του Μεντβεντσούκ θα μπορούσαν επίσης να προωθήσουν την αφήγηση της Ρωσίας.

«Έχει τον έλεγχο ενός σημαντικού αριθμού των μέσω ενημέρωσης, κάτι που του δίνει ακόμη μεγαλύτερη αξία για το Κρεμλίνο”, ο Άντριου Λόχσεν, συνεργάτης του προγράμματος Ευρώπη, Ρωσία και Ευρασία στο Κέντρο Στρατηγικών και Διεθνών Σπουδών (CSIS).

«Είναι αδύνατο να προσπαθήσει να δημιουργήσει την εικόνα του ως νόμιμο ηγέτη της Ουκρανίας, αλλά έχει σημαντικό πλεονέκτημα στην προσπάθεια να υπονομεύσει την υποστήριξη για την ουκρανική κυριαρχία εκ των έσω» πρόσθεσε.

Προσθέστε στους σελιδοδείκτες το μόνιμο σύνδεσμο.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.