Νέες κυρώσεις από την ΕΕ στη Ρωσία – Χρηματοδότηση όπλων για το Κίεβο!!!

Κλείνει για τα ρωσικά αεροσκάφη ο εναέριος χώρος της ΕΕ, μπλόκο σε Russia Today και Sputnik

Κυρώσεις και στη Λευκορωσία

H EE θα χρηματοδοτήσει για πρώτη φορά την αγορά και την παράδοση όπλων και άλλου εξοπλισμού σε μια χώρα που δέχεται επίθεση, ανέφερε η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν σε κοινές δηλώσεις που έκανε με τον Ύπατο Εκπρόσωπο της ΕΕ για την εξωτερική πολιτική Ζοζέπ Μπορέλ.

«Αυτή είναι μια στιγμή ορόσημο για την Ένωσή μας», τόνισε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. Παράλληλα, σημείωσε ότι ενισχύονται οι κυρώσεις σε βάρος του Κρεμλίνου και της Λευκορωσίας.

Όπως είπε, κλείνει για τα ρωσικά αεροσκάφη ο εναέριος χώρος της ΕΕ.

«Δεν θα μπορούν να προσγειωθούν, απογειωθούν ή να πετάξουν πάνω από την επικράτεια της ΕΕ».

Στα ρωσικά αεροσκάφη περιλαμβάνονται και τα ιδιωτικά που ανήκουν στους ολιγάρχες.

Δεύτερον, θα απαγορευτούν στην ΕΕ τα ρωσικά ΜΜΕ Russia Today και Sputnik, καθώς και τα θυγατρικά τους μέσα.

«Αναπτύσσουμε εργαλεία για την απαγόρευση της τοξικής και επιβλαβούς παραπληροφόρησής τους στην Ευρώπη» είπε η φον ντερ Λάιεν. 

«Τρίτον, θα στοχεύσουμε τον άλλο επιτιθέμενο σε αυτόν τον πόλεμο, το καθεστώς του Λουκασένκο, με ένα νέο πακέτο κυρώσεων, πλήττοντας τους πιο σημαντικούς τομείς τους» συνέχισε ακόμη η πρόεδρος της Κομισιόν.

Τέλος, η φον ντερ Λάιεν υποστήριξε ότι η ΕΕ καλωσορίζει «με ανοιχτές αγκάλες όσους πρέπει να ξεφύγουν από τις βόμβες του Πούτιν» και συμπλήρωσε ότι υποστηρίζει τα ανατολικά κράτη μέλη στη φιλοξενία και τη φροντίδα αυτών των προσφύγων.

Από την πλευρά του ο Ζοζέπ Μπορέλ τόνισε: «Η Ε.Ε. ποτέ δεν χρηματοδοτούσε αμυντικούς σκοπούς, κάτι που θα αρχίσουμε να κάνουμε τώρα για την Ουκρανία».

Ο ίδιος τόνισε ότι προκαλεί μεγάλη ανησυχία η ενέργεια του Πούτιν να θέσει σε ετοιμότητα τα πυρηνικά.

Πρόσθεσε ακόμη ότι στην έκτακτη συνεδρίαση των ΥΠΕΞ της ΕΕ θα προτείνει να δημιουργηθεί η δυνατότητα μίας άμεσης στήριξης της Ουκρανίας με παροχή αμυντικού εξοπλισμού.

Μικροί ,χειραγωγουμενοι,λίγοι, και επικίνδυνοι σε θέση ευθύνης και αποφάσεων θα προσθέσω ΜΟΝΟ!!!

Προσθέστε στους σελιδοδείκτες το μόνιμο σύνδεσμο.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.