Ηχηρή καταδίκη της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών στις διαδηλώσεις σε Ευρώπη και ΗΠΑ – Επεισόδια στις Βρυξέλλες!!!

Μία από τις μεγαλύτερες πορείες των τελευταίων ετών πραγματοποιείται το μεσημέρι της Κυριακής (23/1/2022) στις Βρυξέλλες με τη συμμετοχή του κόσμου να είναι εντυπωσιακή!!!

Η παγκόσμια καταδίκη των αυταρχικών μέτρων, όπως η υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών για Covid, τα πιστοποιητικά εμβολιασμού και τα δρακόντεια περιοριστικά μέτρα αντήχησε στις μεγάλες διαδηλώσεις σε Ευρώπη και ΗΠΑ.

Πρόκειται για το αποκορύφωμα ενός πολύμηνου αγώνα ελεύθερων πολιτών σε ολόκληρο τον κόσμο, που ξεκίνησε με διαδηλώσεις, πορείες και αρνήσεις αποδοχής καταστάσεων πολλές φορές με προσωπικό κόστος.

Πρόκειται για το αποκορύφωμα αλλά όχι για την κατάληξη των κινητοποιήσεων που ήδη αποδίδουν καρπούς και αναγκάζουν κυβερνήσεις ανά τον κόσμο να αναθεωρήσουν απαράδεκτα μέτρα, όπως η υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών, τα υγειονομικά πιστοποιητικά και τα δραστικά περιοριστικά μέτρα που εξουθένωσαν κοινωνίες και οικονομίες.

Μία από τις μεγαλύτερες πορείες έλαβε χώρα στις Βρυξέλλες ενώ εντυπωσιακή ήταν η συμμετοχή των πολιτών σε κινητοποιήσεις στην Ουάσινγκτον των ΗΠΑ και τον Καναδά.

Ξεπέρασε κάθε προηγούμενο η πορεία στις Βρυξέλλες

Μία από τις μεγαλύτερες πορείες των τελευταίων ετών πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Κυριακής (23/1/2022) στις Βρυξέλλες με τη συμμετοχή του κόσμου να είναι εντυπωσιακή.

Χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στις 12:00 ώρα Ελλάδας στο κέντρο των Βρυξελλών φωνάζοντας συνθήματα, για «Ελευθερία» και «Δημοκρατία» και άρχισε η μεγάλη πορεία για τα γραφεία της ΕΕ.

Μαζί με τους διαδηλωτές βρέθηκαν και τα Κίτρινα Γιλέκα δίνοντας το δικό τους στίγμα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με την αστυνομία στην κινητοποίηση συμμετείχαν πάνω από 50.000 άνθρωποι ενώ οι διοργανωτές αναφέρουν πως η συμμετοχή ήταν κατά πολύ μεγαλύτερη και από αυτό τον εντυπωσιακό αριθμό.

Διαδηλωτές από όλη την Ευρώπη

Αρκετοί συμμετέχοντες έφτασαν στις Βρυξέλλες με πούλμαν από διάφορες χώρες της Ευρώπης (Γαλλία, Ολλανδία, Γερμανία, Πορτογαλία, Πολωνία…), στο κάλεσμα κινημάτων όπως η «Παγκόσμια Διαδήλωση για την Ελευθερία» (World Wide Demonstration for Freedom) και οι «Ευρωπαίοι Ενωμένοι για την Ελευθερία» (Europeans United for Freedom), καθώς και στο κάλεσμα περίπου 600 ευρωπαϊκών τοπικών ενώσεων, σύμφωνα με το βελγικό Τύπο.

Πρόκειται για την πέμπτη διαδήλωση κατά των υγειονομικών μέτρων που γίνεται στις Βρυξέλλες, μέσα σε διάστημα δύο μηνών.

Σύμφωνα με το καθιερωμένο πρόγραμμα, η πορεία, που ξεκίνησε γύρω στις 11π.μ. (τοπική ώρα) στο “Gare du Nord” κατευθύνθηκε προς την καρδιά της ευρωπαϊκής συνοικίας, στην πλατεία Schuman και με προορισμό το «Parc du Cinquantenaire», όπου οι διοργανωτές εκφώνησαν ομιλίες.

Οι περισσότεροι διαδηλωτές δεν φορούσαν μάσκα και φώναζαν ένα κυρίως σύνθημα: «ελευθερία».

Ένταση και επεισόδια

Η ατμόσφαιρα έγινε πιο τεταμένη όταν, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδουν τα βελγικά ΜΜΕ, κάποιοι διαδηλωτές εκτόξευσαν κροτίδες κατά της αστυνομίας, πριν μπουν σε δράση τα κανόνια νερού και τα δακρυγόνα από την πλευρά των βελγικών αρχών.

Στη συνέχεια οι αστυνομικοί και οι κανονιοφόρος νερού μπήκε μέσα στο πάρκο «Cinquantenaire», καταβρέχοντας τους διαδηλωτές για να απομακρυνθούν.
Γύρω στις 4:30μ.μ. (τοπική ώρα) ενώ η αστυνομία είχε αδειάσει το πάρκο, ορισμένοι από τους διαδηλωτές πέταξαν αντικείμενα και κάδους απορριμμάτων σε μια είσοδο του μετρό στο σταθμό Mérode, όπου ξέσπασε φωτιά, αναφέρει η εφημερίδα «LeSoir».

Συντονισμός δράσης

Η ιδέα για το Europeans United προέκυψε όταν άνθρωποι από διαφορετικά υπόβαθρα κάθισαν μαζί με στόχο να ξεκινήσουν μια δημόσια συζήτηση: επιχειρηματίες, νοσηλευτές, γιατροί, επιστήμονες, δημόσιοι υπάλληλοι, φοιτητές, από όλα τα κοινωνικά στρώματα.

«Το κύριο αίτημα μας είναι τα έκτακτα μέτρα να υιοθετούνται με δημοκρατικό και ισορροπημένο τρόπο», έγραψε η Europeans United στον ιστότοπό της.

«Για πάρα πολύ καιρό, οι κυβερνήσεις μας λαμβάνουν παράνομα μέτρα που περιορίζουν την ελευθερία μας.

Με τη δικαιολογία μιας παγκόσμιας πανδημίας, προτείνουν νόμους χωρίς να λαμβάνουν υπόψη τα ανθρώπινα δικαιώματα ή τα συντάγματα.

Σχεδόν όλες οι δημοκρατικές μας αξίες απειλούνται.

Μεγαλειώδης συγκέντρωση στην Ουάσινγκτον

Μεγάλη συμμετοχή τουλάχιστον 20.000 πολιτών είχε και η συγκέντρωση, που διοργανώθηκε την Κυριακή (23/1/2022) στην πρωτεύουσα των ΗΠΑ, Ουάσινγκτον με κεντρικό σύνθημα

«Νικήστε τις εντολές».

Μάλιστα οι διοργανωτές φρόντισαν εγκαίρως να απομονώσουν στοιχεία από τη συγκέντρωση, που είχαν στόχο να προωθήσουν «τη δική τους ατζέντα εξτρεμισμού, βίας και μισαλλοδοξίας».

Αξίζει να σημειωθεί ότι, επειδή οι διοργανωτές ανέμεναν την παρείσφρηση τέτοιων στοιχείων είχαν συνάψει συμβόλαιο με ιδιωτική εταιρεία για την περιφρούρηση της κινητοποίησης σε συνεργασία με τις τοπικές και ομοσπονδιακές αρχές.

«Είμαστε εδώ για να συγκεντρωθούμε ειρηνικά, να παρελάσουμε και να υπερασπιστούμε την ελευθερία, τίποτα περισσότερο», τόνισαν οι διαδηλωτές.
Ένας από τους επιλεγμένους ομιλητές, ο Kevin Jenkins, είναι ο Διευθύνων Σύμβουλος της Urban Global Health Alliance.

«Να τι συμβαίνει. Το σύγχρονο κίνημα για τα πολιτικά δικαιώματα είναι ένα κίνημα ιατρικής ελευθερίας», είπε ο Jenkins στους The Epoch Times.

Προσθέστε στους σελιδοδείκτες το μόνιμο σύνδεσμο.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.