Προπηλάκισαν και «τσουβάλιασαν» αμερικανούς στρατιώτες στην Κωνσταντινουπολη!!!

Θύματα προπηλακισμού έπεσαν αμερικανοί στρατιώτες, που είχαν βγει με άδεια στην Κωνσταντινούπολη, από πλήθος Τούρκων εθνικιστών που διαμαρτύρονταν για την παρουσία του αμφίβιου πλοίου διοίκησης “USS Mount Whitney” του αμερικανικού 6ου Στόλου.

Σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, το προσωπικό του πλοίου είχε βγει στη στεριά με άδεια.

Την ίδια ώρα, μέλη της αυτοπροσδιοριζόμενης ως αριστερής εθνικσιτικής οργάνωσης «Ένωση Νεολαίας Τουρκίας» (Turkiye Genclik Birligi, TGB) διαδήλωναν στην παραλία της περιοχής Ζεϊτινμπουρνού, διαμαρτυρόμενα για την παρουσία του πλοίου στην Τουρκία. Κάποια στιγμή, όταν εντόπισαν ορισμένα μέλη του πληρώματος, στράφηκαν με επιθετικές διαθέσεις ενατίον τους και τους πέρασαν στο κεφάλι τσουβάλια.

Μετά από αυτό το επεισόδιο, η οργάνωση ανήρτησε στο λογαριασμό της στο Twitter φωτογραφίες από το «τσουβάλιασμα» των αμερικανών στρατιωτών, συνοδευόμενες από το μήνυμα:

«Δεν μπορούν να έρχονται με τις ματωμένες μπότες τους για να μολύνουν την πατρίδα μας.

Οι Αμερικανοί στρατιώτες είναι ο δολοφόνοι εκατομμυρίων μουσουλμάνων και είναι ο κύριος υποστηρικτής των τρομοκρατών που πυροβολούν τους Τούρκους στρατιώτες.

Δεν θα περάσουν τα σχέδια χάους των ΗΠΑ!!!».

Τα μέλη της ίδιας οργάνωσης είχαν προβεί σε παρόμοια ενέργεια και το 2014, εναντίον τότε του πληρώματος του αμερικανικού πολεμικού “USS Ross”, κατά την επιστροφή του από άσκηση στη Μαύρη Θάλασσα.

H «Ένωση Νεολαίας Τουρκίας» πρόσκειται στο «Κόμμα Πατρίδας» του Ντογού Περίντσεκ, μιας αμφιλεγόμενης προσωπικότητας που αυτοπορσδιορίζεται στο χώρο της κεμαλικής εθνικιστικής Αριστεράς και σε πλείστες περιπτώσεις έχει υποστηρίξει τις πολιτικές του προέδρου της χώρας, Ρετζέπ. Ταγίπ Ερντογάν.

Βεντέτα από το 2003 το «τσουβάλιασμα»

Σημειώνεται ότι το «τσουβάλιασμα» των αμερικανών στρατιωτών παραπέμπει στο επεισόδιο που είχε σημειωθεί στις 4 Ιουλίου του 2003, μεταξύ του αμερικανικού στρατού και τούρκων στρατιωτών στην πόλη Σουλεϊμάνιγε του Βορείου Ιράκ.

Την ημέρα εκείνη άνδρες του αμερικανικού στρατού και κούρδοι πεσμέργκα είχαν πάρει αιχμάλωτους 11 τούρκους στρατιώτες (ένα εξ αυτών έφερε το βαθμό του ταγματάρχη), δένοντας πισθάγκωνα τα χέρια τους και καλύπτοντας το κεφάλι τους με τσουβάλια (βλ. φωτ.).

Τελικά, οι Τούρκοι στρατιώτες απελευθερώθηκαν αφού κρατήθηκαν και ανακρήθηκαν επί 60 ώρες.

Το γεγονός αυτό είχε εξοργίσει την Τουρκία και έκτοτε έρχεται στην επιφάνεια κάθε φορά που εντείνεται στη χώρα η αντιαμερικανική ρητορική.

Προσθέστε στους σελιδοδείκτες το μόνιμο σύνδεσμο.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.