Ε.Ε.: Ανοίγει ο δρόμος για χρήση του χαπιού της Merck για θεραπεία του κορονοϊού!!!

 

Έτοιμος να συστήσει στις χώρες-μέλη της Ε.Ε. το αντιιικό χάπι της Merck για έκτακτη χρήση για την αντιμετώπιση της πανδημίας Covid-19 είναι ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA).

Το φάρμακο με την ονομασία molnupiravir, που ανέπτυξαν από κοινού η Merck και η Ridgeback Biotherapeutics, έλαβε σήμερα έγκριση για έκτακτη χρήση στο Ηνωμένο Βασίλειο και ο EMA προσπαθεί να επιταχύνει την αξιολόγηση που ξεκίνησε την περασμένη εβδομάδα για το χάπι πριν από την πιθανή διάθεσή του στην αγορά στην Ε.Ε.

Η Ε.Ε. βρίσκεται αντιμέτωπη με ένα τεράστιο κύμα μολύνσεων και όπως τόνισε ότι Μάρκο Καβαλέρι, επικεφαλής στρατηγικής εμβολίων στον Οργανισμό, «θα προσπαθήσουμε να επιταχύνουμε την αξιολόγησή μας για να λάβουμε έγκριση το συντομότερο δυνατό», χωρίς ωστόσο να δώσει ακόμη ακριβή ημερομηνία.

«Είμαστε επίσης έτοιμοι να συστήσουμε στα κράτη μέλη της Ε.Ε. να μπορούν να διαθέτουν αυτό το νέο χάπι που χορηγείται διά του στόματος σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης, πριν από την έγκρισή του», συμπλήρωσε ο Καβαλέρι, καθώς όπως εξήγησε η ευρωπαϊκή ρυθμιστική αρχή δεν έχει την εξουσία να λάβει κεντρική απόφαση σχετικά με τη χρήση του φαρμάκου σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης σε ολόκληρη την Ε.Ε.

Το φάρμακο περιέχει τη δραστική ουσία μολνουπιραβίρη και πρέπει να χρησιμοποιείται όσο το δυνατόν πιο σύντομα μετά τη διάγνωση ενός ασθενούς με Covid-19.

Το φάρμακο θα πρέπει να χορηγείται δύο φορές την ημέρα και για διάστημα πέντε ημερών σε ασθενείς που έχουν ελαφρά συμπτώματα και αναρρώνουν στο σπίτι. 

Σύμφωνα με την κλινική δοκιμή της Merck, η θεραπεία αυτή μειώνει κατά το ήμισυ τον κίνδυνο νοσηλείας!!!

Προσθέστε στους σελιδοδείκτες το μόνιμο σύνδεσμο.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.