Σιγκαπούρη: Το Πρακτορείο Reuters απορεί με την έκρηξη των κρουσμάτων στη χώρα-πρότυπο του εμβολιασμού. Το 30% των θανάτων ήταν πλήρως εμβολιασθέντες!!!

Απορημένο το Πρακτορείο Reuters προσπαθεί να δώσει μία εξήγηση για την εκτίναξη των κρουσμάτων στην Σιγκαπούρη το ποστοστό εμβολιασμού της οποίας ξεπερνάει το 84%.

Λίγοι έχουν απομείνει να εμβολιαστούν στην πλούσια Σιγκαπούρη μετά από μια δυναμική….εκστρατεία που πέτυχε ένα επίπεδο κάλυψης που ζηλεύουν πολλά έθνη που μάχονται με την πανδημία του κορωνοϊού, αλλά μια αύξηση ρεκόρ θανάτων και μολύνσεων προειδοποιεί για κινδύνους που μπορεί να εξακολουθούν να βρίσκονται μπροστά μας.
Παρά τις εντολές μάσκας, τους αυστηρούς κοινωνικούς περιορισμούς και τις αναμνηστικές δόσεις του COVID-19 που είναι διαθέσιμες για περισσότερο από ένα μήνα, οι λοιμώξεις στην τελευταία επιδημία της ασιατικής πόλης-κράτους, λόγω της παραλλαγής Delta, ανέβασαν τον αριθμό των νεκρών σε 280, από 55 στις αρχές Σεπτεμβρίου.

«Η Σιγκαπούρη ενδέχεται να αντιμετωπίσει δύο έως τρία επιδημικά κύματα καθώς τα μέτρα χαλαρώνουν ολοένα και περισσότερο», δήλωσε ο Alex Cook, ειδικός σε μοντέλα ασθενειών στο Εθνικό Πανεπιστήμιο της Σιγκαπούρης (NUS).

«Μέχρι τότε, οι θάνατοι πιθανότατα θα συνεχίσουν να αυξάνονται, εκτός εάν πολλοί από τους υπόλοιπους μη εμβολιασμένους ηλικιωμένους μπορούν να εμβολιαστούν ή περισσότεροι να λάβουν το αναμνηστικό τους εμβόλιο-3η δόση».

Η Σιγκαπούρη είναι μια από τις πολλές λεγόμενες χώρες COVID-zero που επέβαλε ορισμένα από τα αυστηρότερα μέτρα στον κόσμο για να συγκρατήσει τις λοιμώξεις και τους θανάτους πολύ κάτω από τους απολογισμούς οπουδήποτε αλλού.

Αυτό ήταν μέρος μιας στρατηγικής αναμονής έως ότου εμβολιαστεί η συντριπτική πλειονότητα των 5,5 εκατομμυρίων πολιτών της πριν από τη σταδιακή χαλάρωση των περιορισμών και την επανέναρξη μεγαλύτερης οικονομικής δραστηριότητας.

Τώρα σιγά-σιγά ανοίγει ξανά τα σύνορά της, επεκτείνοντας τα ταξίδια χωρίς καραντίνα σε σχεδόν δώδεκα χώρες.

Η Αυστραλία και η Νέα Ζηλανδία έχουν ξεκινήσει μια παρόμοια μετάβαση, ενώ η Κίνα δεν έχει προχωρήσει ακόμη.

Αν και το 84% των κατοίκων της Σιγκαπούρης έχουν εμβολιαστεί πλήρως, οι περισσότεροι με δόσεις από Pfizer (PFE.N)/BioNTech ή Moderna (MRNA.O), τα εμβόλια ενδέχεται να μην προστατεύουν ορισμένους από τους πιο ευάλωτους.

Τα πλήρως εμβολιασμένα άτομα αποτελούσαν περίπου το 30% των θανάτων τον τελευταίο μήνα, οι περισσότεροι άνω των 60 ετών με υποκείμενα ιατρικά προβλήματα, σύμφωνα με μελέτες που δείχνουν ότι τα εμβόλια προσφέρουν λιγότερη προστασία σε ηλικιωμένους και πολύ άρρωστους (!)

Ωστόσο, ο κυλιόμενος μέσος όρος επτά ημερών της Σιγκαπούρης με 1,77 ημερήσιους θανάτους ανά εκατομμύριο ανθρώπους ξεπερνά τους αντίστοιχους περιοχών όπως η Ιαπωνία με 0,14, η Νότια Κορέα με 0,28 και η Αυστραλία με 0,58,  σύμφωνα με τον ιστότοπο Our World in Data.

Προσθέστε στους σελιδοδείκτες το μόνιμο σύνδεσμο.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.