Iσραηλινό φάρμακο κατά του HIV υπόσχεται θεραπεία της Covid-19!!! Η Ελλάδα πάλι θεατής εμμενοντας στον υποχρεωτικό εμβολιασμό;;;

To Codivir που δοκιμάζονταν για τη θεραπεία του HIV έδωσε εξαιρετικά αποτελέσματα σε κλινικές και εργαστηριακές δοκιμές!!!

Το καλό «προφίλ ασφάλειας» και τα επόμενα βήματα!!!

Ομάδα Ισραηλινών επιστημόνων λένε ότι φάρμακο που προηγουμένως χρησιμοποιήθηκε για τη θεραπεία κατά του HIV έχει μια άμεση αντιική δράση κατά του κορωνοϊού, στέλνοντας τους ασθενείς στα σπίτια τους σε λίγες μόνο ημέρες.

Η Code Pharma που εδρεύει στην Ολλανδία αλλά έχει το κέντρο ερευνών της στο Ισραήλ, ολοκλήρωσε πρόσφατα δοκιμές πρώτης φάσης του Codivir για χρήση κατά του κορωνοϊού. Τη Δευτέρα η ομάδα ερευνών που θα στηρίξει τη 2η φάση των ερευνών έκανε αίτηση για άδεια ώστε να προχωρήσει. Θα εμπλακούν 150 ασθενείς και η διαδικασία θα ξεκινήσει τον επόμενο μήνα σε Ισπανία, Βραζιλία και Νότια Αφρική.

Σύμφωνα με τον CEO της εταιρείας Zyon Ayni στόχος είναι να ολοκληρωθεί η δοκιμή σε τρεις με έξι μήνες και μετά να γίνει αίτηση για έκτακτη χρήση του σκευάσματος.

«Στο πρώτο και το δεύτερο κύμα της πανδημίας πολλά από τα φάρμακα με υποτιθέμενο ή αποδεδειγμένο αντιικό μηχανισμό δεν απέδειξαν ότι μπορούν να βελτιώσουν σημαντικά το προσδόκιμο ζωής», δηλώνει ο καθηγητής Shlomo Maayan, διευθυντής στο τμήμα μολυσματικών ασθενειών της Barzilai. Συμβουλεύει την Code Pharma καθώς προχωρά με το Codivir χωρίς να λαμβάνει αμοιβή, γράφει η Jerusalem Post.

«Το Codivir έχει πολύ καλό προφίλ ασφάλειας και πολύ εντυπωσιακό αντιικό αντίκτυπο, τόσο σε συνθήκες εργαστηρίου, όσο και στην φάση 1 της κλινικής δοκιμής σε ανθρώπους. Μπορεί να είναι η τομή στο πεδίο της αντιικής θεραπείας ασθενών στα πρώτα στάδια της Covid».

Η φάση 1 ολοκληρώθηκε πρόσφατα στη Βραζιλία. Συμμετείχαν δώδεκα ασθενείς μεταξύ 18 και 60 ετών με ήπια έως μέτρια συμπτώματα.

Επτά από τους εθελοντές ελέγχονταν με PCR τεστ κάθε δυο ημέρες από τη μέρα που ξεκίνησαν τη θεραπεία με το φάρμακο που χορηγείται όπως η Ινσουλίνη.

Οι ασθενείς έκαναν δυο ενέσεις τη μέρα για δέκα ημέρες.

Ο Maayan δήλωσε ότι πέντε από τους ασθενείς έδειξαν πολύ σημαντική μείωση του ιικού φορτίου κατά τη διάρκεια της θεραπείας.

Το Codivir μείωσε σημαντικά την αναπαραγωγή του ιού σε όλους τους ασθενείς ακόμα και εντός τριών ημερών.

Επιπλέον το προφίλ ασφάλειας του φαρμάκου είναι πολύ καλό.

Δεν υπήρξαν σημαντικές παρενέργειες από την ίδια την θεραπεία υποστήριξε ο Ayni, ούτε όσοι πήραν το φάρμακο έδειξαν σημάδια παρενεργειών που συχνά σχετίζονται με τη μόλυνση από Covid-19.

Τα στοιχεία που περιγράφουν τα αποτελέσματα έχουν υποβληθεί για εξέταση σε επιστημονικό περιοδικό.

«Η αρχική ιδέα ήταν να εξαλειφθούν τα μολυσμένα από τον HIV», εξήγησε ο CEO.

Την περίοδο που ξεκινούσε η πανδημία η εταιρεία δοκίμαζε ανεπίσημα το φάρμακο σε ασθενείς με HIV στο Κογκό.

«Ενα νοσοκομείο άρχισε να δέχεται ασθενείς με Covid-19 και έγιναν τελείως καλά, κάποιοι σε λίγες ώρες και κάποιοι σε λίγες ημέρες», υποστήριξε ο Ayni.

Το νοσοκομείο τότε ζήτησε επιπλέον δόσεις τις οποίες χορήγησε σε μια ανεπίσημη κλινική δοκιμή. Γιατροί μοιράστηκαν και παρακολουθούσαν ασθενείς που έλαβαν το Codivir και άλλους που δεν τους χορηγήθηκε.

Ολοι οι ασθενείς ήταν μεταξύ 35 και 78 ετών και νοσηλεύονταν σε ΜΕΘ, αν και οι μονάδες εντατικής θεραπείας στο Κογκό δεν είναι σαν αυτές της Δύσης, οι ασθενείς απλά λαμβάνουν οξυγόνο.

«Οι γιατροί χορήγησαν το φάρμακο και είδαν ότι σε μόλις εννέα ημέρες δυο ασθενείς ανέρρωσαν πλήρως και οι υπόλοιποι έγιναν πολύ καλύτερα και δεν είχαν σχεδόν κανένα σημάδι του ιού. Από τους 15 ασθενείς που δεν έλαβαν το Codivir οι 14 πέθαναν».

 

Προσθέστε στους σελιδοδείκτες το μόνιμο σύνδεσμο.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.