Καταγγελία του πρέσβη επί τιμή Νίκου Βαμβουνάκη για την δωρεά 10 εκατ. ευρώ από τη Σ. Αραβία στην Ελλάδα με κατάθεση στην PWC!!!

Καταγγελία του πρέσβη επί τιμή Νίκου Βαμβουνάκη για τη δωρεά 10 εκατ. δολαρίων από τη Σαουδική Αραβία προς την Ελλάδα για την καταπολέμηση του κορωνοϊού.

Εύλογα ερωτήματα που ενδεχομένως να χρήζουν και δικαστικής διερεύνησης προκύπτουν μετά τη σοβαρότατη καταγγελία του πρέσβη επί τιμή και πρώην επικεφαλής της Υπηρεσίας Διεθνούς Αναπτυξιακής Συνεργασίας (ΥΔΑΣ), Νίκου Βαμβουνάκη, αναφορικά με τη δωρεά 10 εκατομμυρίων δολαρίων από τη Σαουδική Αραβία προς την Ελλάδα για την καταπολέμηση του κορωνοϊού.

Συγκεκριμένα ο Νίκος Βαμβουνάκης κατήγγειλε πως τα 10 εκατ. ευρώ δεν είχαν προορισμό κάποιο λογαριασμό του Δημοσίου αλλά την εταιρεία

Price Waterhouse and Coopers,

η οποία υπενθυμίζεται ότι ξεκίνησε τη συνεργασία της με την ελληνική κυβέρνηση για την «παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών σε θέματα Αναλύσεων Δεδομένων στην ομάδα διαχείρισης PLFs για την πανδημία Covid-19», μετά τη διακοπή συνεργασίας με την Palantir και τον σάλο που ξέσπασε αναφορικά με την επεξεργασία προσωπικών δεδομένων!!!

Σύμφωνα με τον πρέσβη επί τιμή «η γενναιόδωρη αυτή χειρονομία δεν ανακοινώθηκε επισήμως από το υπουργείο Εξωτερικών ή το υπουργείο Υγείας, ούτε υπάρχει η παραμικρή αναφορά στα ελληνικά ΜΜΕ».

Ακόμη, ο ίδιος ρωτά με την επιστολή του σε ποιο ΦΕΚ δημοσιεύθηκε η αποδοχή της δωρεάς, σημειώνοντας ότι δεν κατάφερε να εντοπίσει τα 10 εκατ. ούτε στη «Διαύγεια».

«Δεν νομίζω ότι θα ισχυριστεί κάποιος ότι οι Σαουδάραβες επέλεξαν να πιστωθούν τα 10.000.000 δολ. στον λογαριασμό μιας διεθνούς ελεγκτικής εταιρείας επειδή δεν μας εμπιστεύονται ως χώρα.

Θα ήταν κόλαφος για την Ελλάδα, αφού θα σήμαινε ότι ο δωρητής αμφιβάλλει για τη διαφανή διαχείριση του ποσού από την κυβέρνησή σας. Άλλωστε, ο λογαριασμός αυτός δόθηκε στους Σαουδάραβες από εμάς τους ίδιους» επισημαίνει μεταξύ άλλων ο Ν. Βαμβουνάκης.

Παράλληλα, ο πρώην επικεφαλής της Υπηρεσίας Διεθνούς Αναπτυξιακής Συνεργασίας με την ίδια επιστολή αφήνει σαφείς αιχμές για το αν η εν λόγω δωρεά «σχετίζεται με τη στρατιωτική αποστολή της συστοιχίας πυραύλων PATRIOT που αναχώρησε στις 14.9.2021 από την Ελλάδα για τη Σ. Αραβία, συνοδευόμενη από 100 αξιωματικούς, σε εφαρμογή της συμφωνίας που υπεγράφη στην Αθήνα στις 21.4.2021 μεταξύ των δύο κρατών»!!!

 

Προσθέστε στους σελιδοδείκτες το μόνιμο σύνδεσμο.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.