Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Αϊτή μετά τα φονικά 7,2 Ρίχτερ!!!

Δραματική είναι η κατάσταση στην Αϊτή, μετά τη δόνηση των 7,2 Ρίχτερ που χτύπησε τη χώρα και έχει ήδη κοστίσει τη ζωή σε 227 πολίτες, ενώ άγνωστος παραμένει ο αριθμός των εγκλωβισμένων και των τραυματιών, που υπολογίζονται σε πολλές δεκάδες.

Τα νοσοκομεία της χώρας έχουν ήδη γεμίσει με τραυματίες, ξεπερνώντας κατά πολύ τις δυνατότητές τους να φροντίζουν ασθενείς.

Ο πρωθυπουργός της χώρας Αριέλ Ανρί κήρυξε την Αϊτή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για διάστημα ενός μήνα, ενώ ήδη οι ΗΠΑ έχουν δηλώσει ότι θα στείλουν βοήθεια σε μια από τις φτωχότερες χώρες της Καραϊβικής.

Η ισχυρή σεισμική δόνηση σημειώθηκε γύρω στις 08.30 το πρωί τοπική ώρα (15.30 ώρα Ελλάδας), ενώ είχε πολύ μικρό εστιακό βάθος, 10 χλμ. γεγονός που την κατέστησε πολύ καταστροφική, γκρεμίζοντας κατοικίες, δημόσια κτίρια και καταστρέφοντας δρόμους.

Μέχρι στιγμής έχει ανακοινωθεί ότι έχουν χάσει τη ζωή τους τουλάχιστον 29 άνθρωποι, ενώ υπάρχουν και μεγάλες υλικές ζημιές σε κτίρια και υποδομές. Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, είναι σε πλήρη εξέλιξη οι επιχειρήσεις διάσωσης των εγκλωβισμένων στα χαλάσματα.

Το έργο των συνεργείων δυσκολεύουν οι ισχυροί μετασεισμοί, που έχουν ένταση έως και 5,2 Ρίχτερ.

Προσθέστε στους σελιδοδείκτες το μόνιμο σύνδεσμο.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.