Παραδείγματα υπάρχουν,τα ακολουθούμε όμως;;; Ταϊβάν: Η χώρα των 24 εκατ. που έσβησε τον κορωνοϊό με μόνο 3% εμβολιασμένους!!!

Η έκταση της είναι όσο η Μακεδονία και ο πληθυσμός της… 22 εκατομμύρια παραπάνω!!!

Με έκταση που ισοδυναμεί περίπου στο 1/4 της Ελλάδας (36.197 τ. χλμ.) και πληθυσμό υπερδιπλάσιο (περίπου 24 εκατ.), ο υγειονομικός συναγερμός που ήχησε στην Ταϊβάν όταν ξέσπασε η επιδημία του κορωνοϊού ήταν κάτι παραπάνω από εκκωφαντικός.

Αν στο γεγονός ότι πρόκειται για μια από τις πιο πυκνοκατοικημένες χώρες του κόσμου, προσθέσουμε ότι περίπου 1 εκατ. άνθρωποι πηγαινοέρχονταν σε καθημερινή βάση στη γειτονική Κίνα για εργασία, τότε γίνεται καθ’ όλα αντιληπτό για ποιο λόγο η νησιωτική χώρα της Άπω Ανατολής αναδείχτηκε εξ αρχής σε success story στην αντιμετώπιση της πανδημίας.

Η συνθήκη να περιβάλλεται από θάλασσα ασφαλώς έπαιξε βοηθητικό ρόλο, αλλά ασφαλώς δεν αποτελεί πανάκεια, όπως έχουν δείξει τα παραδείγματα πολλών χωρών, όπως η Νότια Κορέα και η Ιαπωνία.

Το κλείσιμο των συνόρων και οι υπερσύγχρονες υγειονομικές υποδομές έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στον περιορισμό της διάδοσης του Covid-19 και του ποσοστού θνησιμότητας. Βασικό πλεονέκτημα του εθνικού συστήματος υγείας είναι η δυνατότητα που δίνει για καθολική προσβασιμότητα, οι μικροί χρόνοι αναμονής και το εξαιρετικά χαμηλό κόστος.

Η εθνική ασφάλεια καλύπτει το 99% των ασθενών, αλλά ακόμα και για τους ανασφάλιστους οι υπηρεσίες είναι πάμφθηνες. Κάθε ασθενής έχει μια κάρτα υγείας στην οποία είναι αποθηκευμένο όλο το ιστορικό και το οποίο διαβάζεται με ένα απλό swipe σε οποιοδήποτε μηχάνημα.

Η χώρα είναι η πρώτη στον κόσμο σε κλίνες εντατικής αναλογικά με τον πληθυσμό της.

Σε απόλυτα νούμερα είναι τρίτη μετά τις ΗΠΑ και τη Γερμανία, ενώ κόντρα στην πρωτεύουσα Ταϊπέι βρίσκεται το μεγαλύτερο νοσοκομείο του κόσμου, με μέγιστη χωρητικότητα τα 10.000 κρεβάτια.

Αποτελεί απλώς τη ναυαρχίδα ενός «στόλου» μεγάλων υπερσύγχρονων νοσοκομείων, εξοπλισμένων με ακριβά ιατρικά facilities τελευταίας τεχνολογίας και δομημένων σε υπερλούξ ξενοδοχειακά πρότυπα.

Ακόμα κι έτσι όμως, μοιάζει σχεδόν… ανεξήγητο το γεγονός ότι η Ταϊβάν ανέφερε μηδενικά κρούσματα covid-19 την Τετάρτη 25 Αυγούστου, έχοντας εμβολιάσει πλήρως μόνο το 3% του πληθυσμού!!!

Επαναλαμβάνουμε ότι αναφερόμαστε σε μια χώρα περίπου 24 εκατομμυρίων ανθρώπων…

Αυτό συνέβη για πρώτη φορά από τον περασμένο Μάιο, που κορυφώθηκε στη χώρα το ξέσπασμα της επιδημίας.

Τότε, πιστεύεται ότι εισήλθαν στη χώρα κρούσματα του στελέχους Α μέσω των πληρωμάτων των αεροπορικών εταιριών, που εξαπλώθηκαν σε κάθε επαρχία.

Η κυβέρνηση, η οποία έως τότε είχε θέσει υπό έλεγχο την επιδημία χωρίς την ανάγκη lockdown, θέσπισε μέτρα κοινωνικού αποκλεισμού.

Επικρίθηκε όμως λόγω καθυστέρησης στη λήψη τους και επειδή δεν τα αυστηροποίησε έγκαιρα.

Με αποτέλεσμα να παραμείνει ο πληθυσμός κάτω από περιορισμούς στο επίπεδο 3 (με ανώτερο το 4) για σχεδόν τρεις μήνες.

Σε αυτό το διάστημα, που για τα δεδομένα των Ταϊβανέζων η κατάσταση ξέφυγε από τον έλεγχο, η χώρα ανέφερε περισσότερα από 500 κρούσματα ανά 24ωρο, ενώ η επιδημία προκάλεσε 818 θανάτους, από τους συνολικά 830 (!) που έχουν καταγραφεί από το ξεκίνημα της πανδημίας!!!

Προσθέστε στους σελιδοδείκτες το μόνιμο σύνδεσμο.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.