Πρωτοφανείς βροχοπτώσεις στο Λονδίνο!!!

Αν και κανείς δεν περίμενε η βροχή να αποτελεί πρόβλημα για τη Βρετανία, χθες Κυριακή το Λονδίνο είχε μια από τις χειρότερες βροχοπτώσεις των τελευταίων δεκαετιών!!!

Είναι χαρακτηριστικό, πως μέσα σε τρεις ώρες έριξε τη βροχή ενός ολόκληρου μήνα. Δρόμοι, σπίτια και σταθμοί του μετρό πλημμύρισαν.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα παρατηρήθηκε στο ανατολικό Λονδίνο, όπου το νερό σε κάποια σημεία ξεπέρασε το ένα μέτρο.

Η καταρρακτώδης βροχή ξεκίνησε περίπου χθες, στις 15:00

Μέσα σε μιάμιση ώρα η πυροσβεστική είχε δεχτεί πάνω από 300 κλήσεις για απεγκλωβισμούς, ενώ ο δήμαρχος του Λονδίνου Σάαντικ Κάαν κήρυξε τη πρωτεύουσα σε κατάσταση πορτοκαλί συναγερμού.

Ο αριθμός των κλήσεων ξεπέρασε τις 1000.

Μοτοσικλετιστής στο προάστιο The Nine Elms του Λονδίνου
Δυο νοσοκομεία του ανατολικού Λονδίνου ζήτησαν από ασθενείς και ασθενοφόρα να χρησιμοποιήσουν κάποια άλλα νοσοκομεία, καθώς οι Μονάδες Επειγόντων Περιστατικών είχαν πλημμυρίσει.

Τα προβλήματα μάλιστα διήρκησαν για πολύ ώρα  ενώ στο νοσοκομείο Whipps Cross αντιμετώπισαν πρόβλημα και στην ηλεκτροδότηση.

Το Λονδίνο  κόπηκε σχεδόν στη μέση για αρκετές ώρες, καθώς το Blackwall Tunnel, από τα μεγαλύτερα τούνελ που ενώνει τη νότια με τη βόρεια πλευρά του, έκλεισε λόγω του τεράστιου όγκου νερού, αφήνοντας πολλά αυτοκίνητα και λεωφορεία ακινητοποιημένα.

Εννέα σταθμοί του μετρό έκλεισαν καθώς είχαν γεμίσει νερό ενώ ο σταθμός Stepney Green του ανατολικού Λονδίνου παρέμεινε κλειστός   δημιουργώντας περαιτέρω προβλήματα στις μετακινήσεις.

Πολλοί κάτοικοι του Λονδίνου αναφέρουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι δεν έχουν ξαναζήσει τόση βροχή στην πόλη.

Η μετεωρολογική υπηρεσία προειδοποιεί ότι για τουλάχιστον τρεις εβδομάδες ακόμα ο καιρός θα παραμείνει άστατος, με απότομες αυξομειώσεις στη θερμοκρασία και έντονες βροχοπτώσεις, απομακρύνοντας ακόμα περισσότερο το βρετανικό καλοκαίρι.

Ζωή Κατζαγιαννάκη, Λονδίνο

Προσθέστε στους σελιδοδείκτες το μόνιμο σύνδεσμο.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.