Οι μολύνσεις COVID στο Ισραήλ αυξήθηκαν κατά 50%!!! Το 42% των Ισραηλινών που”κόλλησαν” COVID τη Δευτέρα ήταν εμβολιασμένοι, προκαλώντας ανησυχίες για την αποτελεσματικότητα του εμβολίου κατά της εξαιρετικά μεταδοτικής παραλλαγής δέλτα!!!

Το Υπουργείο Υγείας ανέφερε 501 νέα περιστατικά ιών κορανοϊού στο Ισραήλ τη Δευτέρα, αύξηση 50% από την προηγούμενη ημέρα.

Ο αριθμός είναι ο υψηλότερος από τις 30 Μαρτίου, όταν 571 ήταν θετικοί για τον ιό.

Από τις νέες λοιμώξεις τη Δευτέρα, το 42% είχε εμβολιαστεί κατά του ιού. 

Αυτό έρχεται εν μέσω ανησυχίας για την ταχεία εξάπλωση της εξαιρετικά μεταδοτικής παραλλαγής δέλτα, η οποία είναι τώρα υπεύθυνη για περισσότερο από το 90% των περιπτώσεων του Ισραήλ, σύμφωνα με τις δοκιμές του γονιδιώματος του ιού μεταξύ επιβεβαιωμένων περιπτώσεων.

Από τις νέες λοιμώξεις, 31 επέστρεψαν πρόσφατα από το εξωτερικό και οι υπόλοιποι μολύνθηκαν μέσω κοινοτικής μετάδοσης.

Ο αριθμός R, ο μέσος αριθμός δευτερογενών λοιμώξεων από ένα άτομο, ανέρχεται σήμερα στο 1,43.

Το Υπουργείο Υγείας εξέφρασε επίσης την ανησυχία του ότι η αποτελεσματικότητα του εμβολίου Pfizer έναντι της παραλλαγής δέλτα είναι πολύ χαμηλότερη από την αρχικά υποτιθέμενη.

Το εμβόλιο Pfizer-BioNTech coronavirus έχει μειωθεί στο 64% της αποτελεσματικότητας στην πρόληψη της μόλυνσης στο Ισραήλ καθώς η παραλλαγή δέλτα συνεχίζει να εξαπλώνεται σε ολόκληρη τη χώρα, δήλωσε το υπουργείο Υγείας τη Δευτέρα.

Προσθέστε στους σελιδοδείκτες το μόνιμο σύνδεσμο.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.