Τώρα ο ΕΜΑ λέει να μην χορηγείται AstraZeneca ούτε στους άνω των 60!!!Το Ελληνικό κράτος που “ακούει”τους επιστήμονες τι θα αποφασίσει τώρα με τα νέα δεδομένα;;;

Τα κράτη θα πρέπει να αποφεύγουν να δίνουν το εμβόλιο της AstraZeneca και σε πολίτες άνω των 60 ετών δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής της ομάδας δράσης του EMA για την αντιμετώπιση της πανδημίας, καθώς ολοένα και περισσότερα εμβόλια είναι διαθέσιμα, ενώ οι φόβοι για την εμφάνιση θρομβώσεων παραμένουν.

Η Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων έχει ανακοινώσει εδώ και μήνες ότι θεωρεί το εμβόλιο ασφαλές για όλες τις ηλικιακές ομάδες, ωστόσο, ορισμένα κράτη-μέλη της Ε.Ε. έχουν σταματήσει να το χορηγούν σε νεαρά άτομα και συνήθως το δίνουν σε πολίτες άνω των 50 ετών.

Ο επικεφαλής της ομάδας δράσης, Μάρκο Καβαλιέρι, δηλώνει στη La Stampa ότι «στο πλαίσιο της πανδημίας η θέση μας ήταν και είναι ότι τα οφέλη είναι περισσότερα από τα μειονεκτήματα», ενώ ερωτηθείς εάν θα πρέπει οι υγειονομικές αρχές να αποφεύγουν τη χορήγησή του για άτομα άνω των 60 ετών επισήμανε «ναι και ήδη πολλές χώρες, όπως η Γαλλία και η Γερμανία, εξετάζουν αυτό το ενδεχόμενο υπό το φως της διαθεσιμότητας όλο και περισσότερων εμβολίων mRNA».

Η Ιταλική κυβέρνηση ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι θα απαγορεύσει τη χορήγηση του προϊόντος της AstraZeneca για πολίτες άνω των 60 ετών, μετά τον θάνατο εφήβου, ο οποίος είχε λάβει το εμβόλιο και εμφάνισε αυτές τις σπάνιας μορφής θρομβώσεις.

Όπως και άλλες ευρωπαϊκές χώρες, η Ιταλία είχε σταματήσει τον Μάρτιο τους εμβολιασμούς με AstraZeneca, ενώ επανέφερε το προϊόν τον περασμένο μήνα με τη σύσταση να προτιμάται για ηλικίες άνω των 60 ετών.

Υπενθυμίζεται ότι η βρετανουσουηδική εταιρεία έχει βρεθεί στο στόχαστρο εδώ και αρκετούς μήνες, ενώ είναι σε εξέλιξη η νομική διαδικασία στην αντιπαράθεσή της με την Ε.Ε., εξαιτίας των τραγικών καθυστερήσεων στην παράδοση των εμβολίων.

Προσθέστε στους σελιδοδείκτες το μόνιμο σύνδεσμο.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.