Εμβόλια Pfizer – Moderna: Οι περιπτώσεις φλεγμονών στην καρδιά!!!

Ένας υψηλότερος από τον αναμενόμενο αριθμός νεαρότερων ανδρών εμφάνισε φλεγμονή του καρδιακού μυός μετά τη δεύτερη δόση των mRNA εμβολίων κατά της COVID-19 -Pfizer/BioNTech και Moderna-, σύμφωνα με τα στοιχεία που διαθέτουν τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC), όπως μεταδίδει το Reuters!!!

Τα CDC αλλά και άλλες υγειονομικές αρχές ξεκίνησαν να διερευνούν τις περιπτώσεις φλεγμονής στην καρδιά, μετά την ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας του Ισραήλ ότι εντόπισε μικρό αριθμό περιπτώσεων φλεγμονής στον καρδιακό μυ σε εμβολιασθέντες με το σκεύασμα της Pfizer κατά της covid-19, κυρίως νέους άνδρες, μια πάθηση που ενδέχεται να συνδέεται με το εμβόλιο.

Σύμφωνα με το Reuters, τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων αναφέρουν πως εξακολουθούν να αξιολογούν τους κινδύνους αλλά και ότι δεν έχουν ακόμη καταλήξει στο συμπέρασμα ότι υπήρχε αιτιώδης σχέση μεταξύ των εμβολίων και των περιπτώσεων μυοκαρδίτιδας ή περικαρδίτιδας.

Ορισμένοι ασθενείς χρειάστηκαν νοσηλεία, όμως οι περισσότεροι έχουν αναρρώσει πλήρως από τα συμπτώματα, σύμφωνα με τα CDC.

Πάνω από τα μισά περιστατικά αναφέρθηκαν μετά τη δεύτερη δόση των εμβολίων Pfizer/BioNTech ή Moderna (MRNA) σε άτομα ηλικίας 12 έως 24 ετών. Αυτές οι ηλικιακές ομάδες, σύμφωνα με τα στοιχεία, αντιπροσωπεύουν λίγο παρακάτω από το 9% των δόσεων που έχουν χορηγηθεί μέχρι στιγμής.

«Έχουμε σαφώς μια ανισορροπία εκεί» είπε ο Tom Shimabukuro, αναπληρωτής διευθυντής του Γραφείου Ασφάλειας Ανοσοποίησης του CDC, υπογραμμίζοντας ότι η συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων εμφανίστηκε μέσα σε μια εβδομάδα μετά τον εμβολιασμό.

Συνολικά, υπήρχαν 283 περιπτώσεις φλεγμονής στην καρδιά μετά τη δεύτερη δόση του εμβολίου σε άτομα ηλικίας 16 έως 24.

Ο Shimabukuro δήλωσε επίσης ότι το Vaccine Safety Datalink (VSD) – ένα άλλο σύστημα παρακολούθησης – έδειξε αυξημένη συχνότητα εμφάνισης φλεγμονής σε παιδιά ηλικίας 16 έως ενήλικες 39 ετών μετά τη δεύτερη δόση σε σύγκριση με τον ρυθμό που παρατηρήθηκε μετά την πρώτη δόση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι περίπου 130 εκατομμύρια άνθρωποι στις ΗΠΑ έχουν λάβει και τις δύο δόσεις ενός από τα εμβόλια mRNA.

Προσθέστε στους σελιδοδείκτες το μόνιμο σύνδεσμο.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.