Τι συμβαίνει στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ) με την επιδημία;

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα με πληθυσμό περί τα 10.000.000, δηλαδή είναι μια χώρα που από πληθυσμιακή άποψη μπορεί να συγκριθεί με την Ελλάδα και το Ισραήλ, έρχεται πλέον ΠΡΩΤΗ στον κόσμο σε αριθμό εμβολιασμών σε σχέση με τον πληθυσμό της.
Συγκεκριμένα στα ΗΑΕ έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι την 27η Μαΐου 12.530.000 εμβολιασμοί, έναντι 10.570.000 του Ισραήλ και 5.310.000 στην Ελλάδα.
Το Ισραήλ έχοντας εμβολιάσει πλήρως το 60% του πληθυσμού του φέρεται ως το παράδειγμα της επιτυχούς εμβολιαστικής εκστρατείας, με την επιδημία να δείχνει ότι εκεί έχει υποχωρήσει σχεδόν πλήρως.
Στα ΗΑΕ, αντίθετα, ενώ έχουν εμβολιάσει πλήρως πάνω από το 65% του πληθυσμού τους, δηλαδή παραπάνω από το Ισραήλ, η επιδημία του κορωναϊού καλά κρατεί και μάλιστα τα ημερήσια περιστατικά ξεπερνούν αρκετά εκείνα της εποχής πριν ξεκινήσουν οι μαζικοί εμβολιασμοί (πριν τον Δεκέμβριο 2020).
Πως είναι δυνατό η επιδημία να δέχθηκε καίριο πλήγμα και να σβήνει εξ αιτίας των εμβολιασμών στο Ισραήλ και σε μια άλλη τα ΗΑΕ, όχι και τόσο μακρινή χώρα (βρίσκονται και οι δύο χώρες στην ίδια γεωγραφική περιοχή της Μέσης Ανατολής), να εξακολουθεί και μάλιστα να βρίσκεται σε έξαρση, παρόλο ότι έχει εμβολιάσει πλήρως ακόμη μεγαλύτερο ποσοστό του πληθυσμού της;
Εάν τα στοιχεία που δίνουν και οι δύο χώρες είναι αξιόπιστα, πως εξηγείται το φαινόμενο σε σχέση με τους εμβολιασμούς;
Πως η μια χώρα θεωρείται το παράδειγμα προς μίμηση και η άλλη δεν αναφέρεται καν, ενώ θα έπρεπε να μας βάλει σε προβληματισμούς;
Εάν, όμως, κάποια από τις δύο χώρες παραποιεί τα στοιχεία, ποια μπορεί να είναι αυτή;
Το διάγραμμα αφορά στην καμπύλη εξέλιξης της επιδημίας στα ΗΑΕ, όπου φαίνεται χαρακτηριστικά, ότι οι εμβολιασμοί δεν έχουν συμβάλλει καθόλου στον περιορισμό του φαινομένου. Απλά κι εκεί υπήρξε μια οξυκόρυφη έξαρση την περίοδο Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου 2021, αλλά ουδέποτε επέστρεψε στην κατάσταση πριν την έναρξη των εμβολιασμών:

Προσθέστε στους σελιδοδείκτες το μόνιμο σύνδεσμο.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.