Ζαχάροβα κατά Μητσοτάκη: Αδιανόητη σύγκριση του Μεσολογγίου με τους ναζί του Αζόφ!!!

Σκληρά λόγια από την εκπρόσωπο του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών για την ανιστόρητη σύγκριση των ηρώων του Μεσολογγίου με το Τάγμα Αζόφ που έκανε ο πρωθυπουργός από τις ΗΠΑ!!!

• Τι απαντά η Αθήνα.

«Οπως συμβαίνει με τη Μαριούπολη, το Μεσολόγγι είχε εξαιρετικούς αμυνόμενους πριν από την τελική έξοδο»!!!

Αυτές ήταν μερικές μόνο από τις δηλώσεις του πρωθυπουργού από τις ΗΠΑ που προκάλεσαν αντιδράσεις εντός Ελλάδας.

Ωστόσο, σήμερα ήρθε σφοδρή αντίδραση και από τη Μόσχα με την εκπρόσωπο του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών να χαρακτηρίζει τα λόγια του Κ. Μητσοτάκη «αδιανόητα».

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προχώρησε σε μια περίεργη επιλογή ιστορικών γεγονότων.

Ο αγώνας των Ελλήνων για την ανεξαρτησία τους πριν από 200 χρόνια μπήκε στην ίδια ζυγαριά με εγκλήματα πολέμου που έχει διαπράξει το καθεστώς του Κιέβου, το οποίο διεξάγει πόλεμο εδώ και οκτώ χρόνια απέναντι στους δικούς του πολίτες στο Ντονμπάς!!!

Είναι απίστευτο οι ήρωες που υπερασπίστηκαν το Μεσολόγγι το 1825-1826 να συγκρίνονται με τους ναζί του τάγματος Αζόφ» είπε χαρακτηριστικά η Μαρία Ζαχάροβα!!!

Πρόσθεσε ότι «αυτή είναι μια ακόμη προσπάθεια από την Αθήνα να δικαιολογήσει την προβληματική της απόφαση να προσδεθεί στο δυτικό αντιρωσικό μέτωπο και να παράσχει όπλα στο Κίεβο, τα οποία χρησιμοποιούνται για καθημερινά χτυπήματα ενάντια σε ειρηνικούς πολίτες στο Ντονμπάς».

Περαιτέρω όξυνση στις διμερείς σχέσεις

Αναφορικά με πρόσφατες δηλώσεις της εκπροσώπου του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, διπλωματικές πηγές αναφέρουν πως οι εν λόγω δηλώσεις δυστυχώς αποτελούν μια περαιτέρω όξυνση στις διμερείς σχέσεις, όξυνση την οποία η Ελλάδα δεν φέρει καμία ευθύνη.

 

Προσθέστε στους σελιδοδείκτες το μόνιμο σύνδεσμο.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.