Φυσικό αέριο: Η Μόσχα επεξεργάζεται πλήρη παύση προμηθειών σε «μη φιλικές» χώρες!!!

Ρωσικά δημοσιεύματα προαναγγέλλουν κλιμάκωση με κλείσιμο της στρόφιγγας στους αγωγούς που φέρνουν στην ΕΕ 40% του φυσικού αερίου που καταναλώνει!!!

H ρωσική Gazprop που παρέχει στην ΕΕ το 40% του φυσικού αερίου που καταλανώνουν οι χώρες μέλη της ΕΕ, επεξεργάζεται τις εναλλακτικές της κινήσεις, την ώρα που εκπνέει το τελεσίγραφο του Πούτιν προς τη Δύση να πληρώνεται σε ρούβλια το φυσικό αέριο που εξάγεται προς τα εκεί από τη Ρωσία.

Η πληροφορία προβάλλεται στα ρωσικά ΜΜΕ μετά από εκτενές θέμα της ρωσικής εφημερίδας Kommersant.

Η τελευταία επικαλείται ανώνυμες πηγές, υποστηρίζοντας ότι ο ρωσικός κολοσσός αρνήθηκε να συζητήσει το θέμα.

Ο πολύ ισχυρός έλεγχος του Κρεμλίνου στα ρωσικά ΜΜΕ, καθιστά πιθανό το δημοσίευμα να αποτελεί «μήνυμα» προς τη Δύση!!!

Σημειώνεται ότι από το Κρεμλίνο έχει διευκρινιστεί ότι η απαίτηση πληρωμής του φυσικού αερίου σε ρούβλια αφορά μόνο την Δύση και τις χώρες που έχουν επιβάλει κυρώσεις λόγω της εισβολής στην Ουκρανία(ΔΥΣΤΥΧΩΣ και η Ελλάδα μέσα σ’ αυτές)

Για άλλες χώρες δεν πρόκειται να ζητηθεί κάτι αντίστοιχο!!!

Η Ρωσία έχει πετύχει να επαναφέρει την ισοτιμία του νομίσματός της με τα ισχυρά νομίσματα (δολάριο, ευρώ, στερλίνα, κτλ.) στα επίπεδα πριν την εισβολή και την επιβολή κυρώσεων στην οικονομία της!!!

Αντίστοιχη διόρθρωση (χωρίς πλήρη επιστροφή) καταγράφεται και στις αποδόσεις των κρατικών ομολόγων και άλλων τίτλων που αφορούν το εξωτερικό χρέος του ρωσικού δημοσίου!!!

Οι δύο αυτές εξελίξεις απομακρύνουν τα σενάρια περί χρεοκοπίας του ρωσικού κράτους που είχαν φουντώσει στις αρχές του Μαρτίου(από την προπαγάνδα των “ηγετών” της δύσης και των ΜΜΕ αυτής να προσθέσω)!!!

Αντίθετα, στην ΕΕ και ειδικά σε χώρες με μεγάλη εξάρτηση από το ρωσικό φυσικό αέριο όπως η Γερμανία που ενεργοποίησε σχέδιο έκτακτης ανάγκης, οι κρατικοί μηχανισμοί βρίσκονται σε συναγερμό προκειμένου να βρουν τρόπο να αντιμετωπίσουν μια διακοπή ροής του ρωσικού φυσικού αερίου!!!

Προσθέστε στους σελιδοδείκτες το μόνιμο σύνδεσμο.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.